Travel Blog

Jurriaan Teulings

Jurriaan Teulings is schrijver en fotograaf. Gemiddeld acht maanden per jaar is hij onderweg om in opdracht van Nederlandse en internationale media reportages te produceren. Op de Tix Travel Blog doet hij wekelijks verslag van deze reizen.

Inmiddels bezocht hij meer dan tachtig landen, in pluimveebussen en privéjets, vijfsterrenresorts en nulsterrenhostels. Onderweg heeft hij gefeest met Moskouse miljardairs, is hij verbroederd met een Indiase kroonprins, werd hij onderworpen aan een kruisverhoor door Hezbollah en gered van een enkele reis richting Mexicaanse cel door een superheld in een roze maillot.

“Ik bezit een groot en onbenijdenswaardig talent voor het aantrekken van kolderiek onheil. Toch is dat ook mijn geluk, want mijn omgeving is de mooie verhalen allang beu – tenzij het gaat over een Verweggistan waar ik in totale eenzaamheid bijna het loodje heb gelegd, of waar me iets is overkomen waarover in welgemanierd gezelschap beter niet over wordt gepraat.”

Lees meer over Jurriaan op zijn website of volg hem op Twitter of Google+.

nov 12

Fabelachtig mooi wandelen in Brazilië

geplaatst door Jurriaan Teulings

Driehonderd kilometer landinwaarts vanaf de Braziliaanse kuststad Salvador ligt een van de mooiste, maar vaak over het hoofd geziene stukjes van Brazilië; Nationaal Park Chapada Diamantina. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een gebied waar de diamanten ooit voor het oprapen lagen. Ari heeft veel te danken aan één dag in het… Lees verder »

nov 05

Foodie-hotspots aan de Zuid-Afrikaanse westkust

geplaatst door Jurriaan Teulings

De ene na de andere chef-kok opent een restaurant in Paternoster, een slaperig vissersdorpje aan de westkust van Zuid-Afrika. En niet alleen vanwege de goedkope langoesten. Aan deze kust strekken de culinaire tradities tot in de steentijd. Paternoster, zo gaat het verhaal, werd vernoemd naar het onzevader-schietgebedje van de bemanningen van de galjoenen die hier… Lees verder »

okt 01

Gezellig struikelen door Seoul

geplaatst door Jurriaan Teulings

De enorme, uitgestrekte hoofdstad van Zuid-Korea is licht bizar, maar supergezellig. Goed eten, lekker winkelen, en een heleboel fonkelende gekte: je struikelt er zonder moeite van de ene verrassing in de andere. Als het op eigenaardige musea aankomt hebben we in Nederland best een naam hoog te houden: neem bijvoorbeeld het scheermuseum in Bakhuizen of… Lees verder »

sep 10

Eilandhoppen in subtropisch Japan

geplaatst door Jurriaan Teulings

De uitgestrekte subtropische archipel Okinawa wordt met regelmaat omschreven als het Hawaii van Japan. Het werd internationaal bekend vanwege het bijzondere dieet, waarmee je met gemak de 100 haalt.   Kume is een klein eilandje 100 kilometer ten westen van het hoofdeiland van Okinawa. Het vliegveld is niet veel meer dan een airstrip op een… Lees verder »

aug 17

Frans-Guyana: de Europese Amazone

geplaatst door Jurriaan Teulings

Frans-Guyana is een van de vreemdere hoeken van het Zuid-Amerikaanse continent — en Europa, want in feite is het geen land, maar een Frans departement. Reizen kan er flink ingewikkeld zijn, maar wie er de tijd voor neemt, treft pal naast Suriname een vergeten wereld, én, met een beetje geluk, een raketlancering. De 250 duizend… Lees verder »

aug 03

Phoenix: de Oase van Mr. Wright

geplaatst door Jurriaan Teulings

Voor de inwoners van Greater Phoenix, een stedelijke oase midden in de Sonorawoestijn, liggen de pracht en de rust van de wildernis altijd binnen handbereik. Dankzij de visie van Frank Lloyd Wright is er ook op architectonisch gebied veel te bewonderen. ‘Oh wacht. Is het niet koud boven?’ de dame in het mandje onder de… Lees verder »

jul 16

Slow food door de Alpen: van Bardolino naar München

geplaatst door Jurriaan Teulings

Drie zaken verenigen Bardolino en München: traditie, onthaasting en culinair genot. Een culinaire reis van de wijn- naar de bierkant van de Alpen. De bakermat van Slow Food beweging ligt in Noord-Italië. Hier begon grondlegger Carlo Petrini zich in de vroege jaren tachtig al druk te maken over het verdwijnen van de regionale geneugten van… Lees verder »

jul 05

Mexico-Stad, Designstad

geplaatst door Jurriaan Teulings

Mexico-Stad is dit jaar officieel dé designhoofdstad van de wereld. De informele en chaotische metropool barst van de trotse creativiteit. Emmanuel Picault kijkt door het raam van zijn hoekkantoor op de 32ste verdieping van de Torre Latinoamericano over de straten van Mexico-Stad. De wolkenkrabber krabt aan een dreigende hemel. Een donderslag die de ruiten doet… Lees verder »

jun 22

Sint Maarten is er weer klaar voor

geplaatst door Jurriaan Teulings

Eind 2017 werd Sint Maarten zwaar getroffen door orkaan Irma. Inmiddels is er hard gewerkt aan de wederopbouw. Het eiland wordt steeds verder opgeruimd, de tijdelijke terminals werken naar behoren en 29 procent van de hotelkamers is weer beschikbaar. Wie het eiland verder wil helpen, gaat er op vakantie. Het bountystrand. Geen woordenboek rept erover,… Lees verder »

mrt 23

Shanghai: de sjeu van China

geplaatst door Jurriaan Teulings

Nu inmiddels overduidelijk is dat China de volgende economische supermacht is, rijst de vraag: valt er ook nog wat te beleven? Het antwoord: jawel, in Shanghai. En hoe! Nog nooit eerder in de wereldgeschiedenis holde een stad zo snel de toekomst in. Vergeet New York maar, anno 2018 is Shanghai de spannendste stad op aarde.… Lees verder »