Travel Blog

jul 06

Genieten van de zomer in Barcelona

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Reportages | geplaatst door Marta Rubio

De zomerperiode is een mooi moment om Barcelona te bezoeken: je kunt dan maximaal profiteren van de mix van strandvakantie en een culturele stedentrip. In Barcelona worden daarnaast talloze zomerse evenementen en festivals georganiseerd en dus zeer de moeite waard om te bezoeken. Marta Rubio van HolaBarcelona.nl deelt vandaag haar favoriete tips om de zomer door te brengen in Barcelona.

Een duik in de zee nemen

Niks is lekkerder in de zomer dan een duik in zee te nemen. Vooral als je veel hebt moeten slenteren door musea en de bezienswaardigheden van Barcelona. Het lange zandstrand van Barcelona biedt voor iedereen verkoeling. Maar omdat de stranden rondom La Barceloneta vaak te druk zijn in de zomermaanden, raad ik je aan om naar de meest afgelegen stranden te gaan, in de buurt van Poblenou en Llacuna. Deze zijn vaak een stuk rustiger en aangenamer voor een dagje strand. Vergeet ook niet bij je bezoek om even langs een chiringuito (strandbar) te gaan voor een verfrissend drankje.

Tip: ben jij liever bij het zwembad dan het strand? Maak dan gebruik van de buitenbaden die in de zomer open gaan in Barcelona, zoals bij Piscines Bernat Picornell (Avinguda de l’Estadi, 30-38) en Jardins de la Torre de Les Aigües (Carrer Roger de Llúria, 56).

IMG_3809

 

Naar de film bij een openluchtbioscoop

Nauw verbonden aan de zwoele zomeravonden zijn de filmvoorstellingen die in de buitenlucht gehouden worden. In Barcelona vind je ze op meerdere plaatsen, maar de openluchtbioscoop van Montjuïc blijft een van de beste en meest populaire. Achter het kasteel van Montjuïc worden allerlei soorten films in originele versie getoond (met ondertiteling in het Spaans). Neem een kleedje mee, wat eten en drinken, en geniet van de film met je geliefde of vrienden.

IMG_3509

 

Meedoen aan het ‘festa major’

In de zomer vinden de meeste wijkfeesten van Barcelona plaats, oftewel het ‘festa major’. Het ultieme moment om kennis te maken met de lokale cultuur en folklore: zo zijn er altijd optochten van reuzen en andere fantasierijke wezens, kun je de beroemde mensentorens zien, of meedoen aan een correfoc (vuurloop). Een van de grootste wijkfeesten die je beslist niet mag overslaan is die van Gràcia in augustus. Tijdens dit feest worden de straten van de wijk leuk versierd en zijn er talloze gratis concerten en activiteiten voor jong en oud.

Tip: aan het einde van de zomer is er ook de Festes de La Mercè, het grootste feest van allemaal. In de week van 24 september worden allerlei evenementen, concerten en straatparades gehouden ter ere van La Mercè, de patroonheilige van de stad, met een spetterende vuurwerkshow bij de Font Màgica ter afsluiting.

Lekker smullen van de ijsjes

Zomer is natuurlijk het seizoen van het ijs. In Barcelona kun je vele heladerias en gelateries vinden waar ijsjes verkocht worden. Een van de beste volgens de locals is Delacrem (Carrer d’Enric Granados, 15), waar ze 100% ambachtelijke Italiaans ijs maken. Voor de kleintjes zijn de vrolijke geschaafde ijsjes van Eyescream & Friends (Passeig de Joan de Borbó, 30) een must. En voor de meest bijzondere smaken ga je naar Vioko (Carrer dels Sombrerers, 3).

Tip: nog een typische zomer dorstlesser is de horchata of orxata (amandelmelk) dat je bij vele granjas in de stad kunt verkrijgen, al is de horchata van Sirvent (Ronda de Sant Pau, 67) een van de beroemdste.

IMG_3315

 

Eindeloos genieten van de zomerfestivals

Festivalliefhebbers zullen blij verrast worden door het grote en diverse aanbod aan zomerfestivals dat Barcelona heeft te bieden. Van ’s zondags brunchen in het park (Brunch in the Park), tot aan het grootste festival op het strand met de beste dj’s ter wereld (Barcelona Beach Festival). Je kunt ook van klassieke muziek genieten tijdens Bachelona of de reeks concerten van Música als Parcs, of grote artiesten zien optreden bij Mas i Mas en Festival Jardins de Pedralbes. Kortom, qua muziek en festivals, zit je deze zomer goed in Barcelona!

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Reportages | 1494 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *