Travel Blog

jan 18

8 Budgetbestemmingen voor de zomervakantie

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Met de bestemmingszoeker van Tix.nl kun je bijzonder eenvoudig een nieuwe reisbestemming zoeken. Zoek bijvoorbeeld op temperatuur, op reisduur, op activiteit of op budget. En vooral dat laatste is erg praktisch, want zo vind je supersnel de goedkoopste bestemmingen voor de zomervakantie. We zochten naar de goedkoopste vakantiebestemmingen in juli en augustus, en zetten de tofste hotspots op een rij.

1. Sicilië – Palermo

Vlakbij de punt van de laars van Italië ligt het magische eiland Sicilië op slechts een paar uurtjes vliegen. Studentenstad Palermo is een van dé highlights van het eiland. De stad is perfect voor een fijne citytrip in combinatie met zon, zee en strand. In de haven kun je met regelmaat een groot cruiseschip spotten en er zijn een aantal bijzondere historische gebouwen te ontdekken. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat Palermo een heerlijke bestemming is om het gehele jaar door te bezoeken. Deze zomer vlieg je er al vanaf €156 euro naar toe. Het eveneens op Sicilië gelegen Catania is zelfs nóg iets goedkoper, en boek je vanaf €130 per retour.

 

2. Kroatië – Dubrovnik

Kroatië is een veelzijdig land om te bezoeken: het is allang geen geheim meer dat je er een mooie vakantie kunt beleven. Of je nu gek bent op cultuur, natuur, shoppen of historie: Dubrovnik is dé stad waar je moet wezen. De kenmerkende historische stadsmuren om de stad dienen vandaag de dag als plek waar je een prachtig uitzicht hebt over de oude stad. Bezoek Fort Lovrijenac, een fort vlak aan zee, of bezoek het nabijgelegen groene eiland Lokrum. In de omgeving van de stad zijn vele prachtige kampeerplaatsen, hotels en B&B’s. Dubrovnik boek je deze zomer vanaf €110 per retour.

 

3. Griekenland – Rhodos

Zin in een zon, zee en strandvakantie? Dat kan op het één van de mooiste eilanden van Griekenland: het veelzijdige Rhodos. Waan jezelf in een paradijs met witte stranden, azuurblauwe wateren en ultieme ontspanning. Voor wat vertier zijn er genoeg leuke plekken: lekker eten in Rhodos-Stad, prachtige baaien om te bezoeken en genoeg excursies en uitstapjes om te ondernemen. Retours tijdens de zomervakantie boek je al vanaf €117. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan Lindos, ook wel het Witte Dorp genoemd door de vele typerende Griekse huisjes die je er vindt.

 

4. Schotland – Glasgow

Het Schotse Glasgow is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de grootste havensteden van heel Groot-Brittannië. Ben je gek op cultuur, kunst en musea? Dan is Glasgow the place to be. Bezoek bijvoorbeeld de Hunterian Museum and Art Gallery, waar je uitgebreide kunstcollecties kunt bekijken, of ga naar het Scottish Football Museum voor een stukje geschiedenis over Schots voetbal. Bovendien kun je vanuit Glasgow naar één van de uitgestrekte Schotse Nationale Parken doorreizen, of naar de ruige (schier)eilanden voor de westkust van Schotland. Tickets boek je deze zomer al vanaf €88.


Vanuit Glasgow neem je binnen drie kwartier een duik in Loch Lomond

 

5. Bordeaux – Frankrijk

De Franse stad Bordeaux staat bekend om haar vele historische gebouwen. Wist je dat er maar meer dan 300 historische bouwwerken te bekijken zijn? Omdat de stad voornamelijk autovrij is kun je de stad goed wandelend bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om je vakantie in de gelijknamige Franse regio te vieren. Liefhebbers van prachtige landschappen, heerlijke wijn en andere culinaire specialiteiten zijn in Bordeaux op de juiste plek. En retourtickets boek je in juli of augustus al vanaf 95 euro!


Groene wijngaarden op glooiende heuvels in de Bordeaux

 

6. Boedapest – Hongarije

Niet alleen de vliegtickets naar Boedapest zijn goedkoop, maar het leven in en om de Hongaarse hoofdstad is dat ook. Je kunt er voordelig overnachten, eten en drinken en winkelen! Loop over een van de vele hangbruggen en vergaap je aan de mooie oude gebouwen zoals het Parlementsgebouw. En binnen een uur sta je vanuit Boedapest aan de oevers van het Balatonmeer, dat één van de populairste vakantiebestemmingen van Hongarije is.

 

7. Slovenië – Ljubljana

Ljubljana is de grootste en de belangrijkste stad van Slovenië. Voor liefhebbers van historie en cultuur is Ljubljana de perfecte vakantiebestemming. Bezoek de stad voor een citytrip en ontdek alle mooie geheimen in de historische gebouwen, kathedralen en musea. Het kasteel Ljubljanski Grad is bijvoorbeeld de moeite waard en ook het paleis Škofijski Dvorec mag je niet missen. Of huur een auto en verken de omgeving van de stad, van de Sloveense natuur is simpelweg schitterend. Vanaf €73 per retour kun je deze zelf bewonderen.


Het bijzonder fotogenieke Bledmeer, op nog geen uur rijden van Ljubljana

 

8. Mumbai – India

De beste deal hebben we voor het laatst bewaard. Deze zomer vlieg je namelijk al vanaf €365 heen én terug naar Mumbai – of Bombay – in India. Deze megastad (13 miljoen inwoners!) is ontzettend veelzijdig, en het perfecte vertrekpunt voor een rondreis door het land dat liefst 35 UNESCO Werelderfgoedlocaties herbergt. Boek wel snel, want met deze lage tarieven zijn de tickets ongetwijfeld zo weg.


Eén van de mooiste treinstations ter wereld: Chhatrapati Shivaji Terminus in Mumbai

Welke van de bovenstaande goedkope bestemmingen wordt jouw volgende vakantiebestemming?

 
De bovenstaande tarieven gelden bij vertrek in juli of augustus 2017, met een reisduur van minimaal 8 en maximaal 15 dagen. Het betreft een momentopname van totaalprijzen voor een retour, exclusief boekingskosten. De genoemde tarieven kunnen inmiddels gewijzigd zijn. Op deze pagina kun je alle actuele ticketprijzen bekijken.

Gepost in Top 10's | 3638 keer gelezen

Tags:


Reacties

petra depoorter29/01/2017 14:31

top !


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *