Travel Blog

jan 04

De allerbeste wintersportsteden

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Met dit heerlijke koude weer kunnen veel wintersportliefhebbers niet wachten om weer op de latten te staan. Jaarlijks trekken duizenden mensen richting de bergen in bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië, Frankrijk en ver buiten Europa. Er zijn veel plekken te vinden waar je kunt genieten van een welverdiende wintersportvakantie én een hele leuke citytrip. Wat dacht je bijvoorbeeld van Innsbruck, Milaan of Toronto?

Salzburg in Oostenrijk

Het vliegveld van Salzburg heeft een hele fraaie ligging, namelijk vlak naast de Alpen! Je bent binnen no time vanaf het vliegveld op de piste, maar je kunt tevens genieten van een erg gezellige stad. Bekijk de oude dom van Salzburg en ontdek het geboortehuis van Mozart. Zelfs het woonhuis van de familie Von Trapp vind je hier! Voor bierliefhebbers is Salzburg een hele leuke bestemming: de stad kent namelijk een aantal sfeervolle brouwerijen waar je bier kunt proeven. En heb je zin om te winkelen? Dat kan in de grote winkelstraat Judengasse waar je zowel grotere ketens als kleine boetiekjes vindt.

salzburg

 

München in Duitsland

Bij het sfeervolle Duitse München ben je ook slechts binnen een uur rijden in een schitterend wintersportgebied. Huur een auto vanaf het vliegveld en ontdek de gebieden Kampenwand, Brauneck en Garmisch Classic. In de stad ontdek je de echte Duitse gezelligheid in de vele restaurantjes en bars. Wist je dat München voor veel wintersporters die met de auto richting de Alpen gaan een pauzestad is? Kijk je ogen uit bij het München Residenz, Marienplatz (het meest centrale plein van de stad) en de Peterskirche vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

munchen
IJspret in München, met Slot Nymphenburg op de achtergrond

 

Denver in Amerika

Wintersporten in Colorado bij Denver in Amerika is totaal niet te vergelijken met wintersport in de Alpen. De sneeuw is er anders, het uitzicht is er anders, de sfeer is anders en ga zo maar door. Anders betekent natuurlijk niet slechter want wintersporten in Colorado is een ware belevenis. In Denver voel je de gezelligheid van een dorp met dito lieflijke restaurants en café’s. Bezoek hier de botanische tuinen en het grote kunstmuseum. Vanaf Denver sta je binnen no time op de latten: vanuit de stad zie je de bergen overal opdoemen. Probeer de pistes van Aspen en laat je verrassen door de poedersneeuw, de gastvriendelijkheid en de mooie uitzichten.

aspen
De prachtige bergen bij Aspen

 

Milaan in Italië

Vanaf het grootste vliegveld van Milaan, Milaan Malpensa, ben je binnen no time in een bruisende stad én in mooie wintersportgebieden in Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Vanaf Malpensa ben je al binnen kleine twee uur in Pesciüm-Airolo en Monte Rosa! Wanneer je hier in de buurt gaat wintersporten is een bezoekje aan modestad Milaan ook zeker de moeite waard. Dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente) is dé eyecatcher van de stad en ook het prachtige kasteel Castello Sforzesco mag je niet vergeten. Probeer ook een heerlijke echte Italiaanse espresso en wandel door het Giardini Pubblici park.

milaan-domodossola
In iets meer dan een uur sta je vanuit Milaan op de piste bij Domodossola

 

Innsbruck in Oostenrijk

Ook Innsbruck in Oostenrijk is een leuke winterstad waar het heerlijk toeven is. Innsbruck wordt ook wel de hoofdstad van de Alpen genoemd omdat je vanaf de stad diverse skigebieden gemakkelijk kunt bereiken. De stad ligt precies tussen de bergen, waardoor je altijd een mooi uitzicht hebt op de sneeuwtoppen. Bezoek de St. Jacobsdom kathedraal, de Hofkerk of de Triomfpoort voordat je richting de bergen gaat. Loop ook even langs de rivier om te genieten van de mooie gekleurde huisjes aan de kade.

innsbruck

 

Bern in Zwitserland

Vanaf het vliegveld van Bern sta je binnen ongeveer een uur op je ski’s. Zo is Adelboden-Lenk al op 40 minuten afstand te rijden! De stad zelf is ook zeker een bezoekje waard wanneer je er gaat wintersporten. De Käfigturm in de stad is een van de oudste gebouwen en ook het Historisch Museum vind je op een mooie locatie. Even wandelen en genieten van een mooie natuur doe je in Gurten, een groen attractiepark dat sinds een tijdje geopend is.

bern-adelboden
Adelboden, niet ver van Bern

 

Toronto in Canada

Toronto is een hippe stad met maar liefst drie miljoen inwoners. Juist omdat het gebied behoorlijk groot is kun je er zowel heerlijk ontspannen, optimaal genieten van een citytrip maar ook de actieve kant van het gebied opzoeken en lekker gaan wintersporten. Probeer bijvoorbeeld de pistes van Blue Mountain of ontdek de toppen van Glen Eden. In de stad zelf is er tevens van alles te ontdekken. De 553 meter hoge zendmast van Toronto, de CN, is open voor publiek en tot en met 447 meter heb je toegang tot een prachtig uitzicht. Winkelen doe je bij het grootste ondergrondse winkelcentrum van de wereld: Toronto Eaton Centre en PATH en een hapje eten of gezellig wat drinken doe je in het hippe Distillery District.

toronto

Gepost in Top 10's | 1129 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *