Travel Blog

dec 19

De mooiste bergdorpjes ter wereld

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Wakker worden met een prachtig uitzicht op de zonsopgang over de indrukwekkende bergtoppen. Er zijn een aantal magische bergdorpen op de wereld waar je je ogen uitkijkt. Waar moet je zijn voor de mooiste bergdorpjes ter wereld? Van Japan tot aan Frankrijk en van Iran tot aan Mallorca: we hebben de mooie dorpjes voor je op een rij gezet.

1  Ghandruk, Nepal

Het magische Nepalese bergdorp Ghandruk bereik je alleen met een trekking langs grote bergen, diepe dalen en een bijzondere natuur. Kies bij aankomst in het dorp een lodge om te overnachten waar je uitzicht hebt op een deel van het bekende bergketen Annapurna. De besneeuwde toppen is in combinatie met de kleurrijke Nepalese natuur, de diverse lodges en de prachtige gebedsvlaggetjes die overal hangen een onvergetelijke ervaring.

ghandruk

 

2  La Clusaz, Frankrijk

La Clusaz is van oorsprong een boerendorpje dat bekend staat om de heerlijke Reblochon kaas die nu overal ter wereld te krijgen is. Vandaag de dag kun je er terecht voor prachtige wandelingen, mooie uitzichten en echte authentieke Franse gezelligheid. Geniet van de lekkerste eetwinkeltjes met Franse kazen, worstjes, wijnen en veel meer lokale culinaire specialiteiten.

la-clusaz

 

3  Valdemossa, Mallorca

Deze verstopte parel is een absolute must see tijdens je trip op Mallorca. Wandel door de schilderachtige straatjes met lieflijke kleurrijke huizen en een groene natuur. De weg er naar toe is met je huurauto wellicht wat spannend, want je komt langs kliffen en indrukwekkende rotsen. Bij aankomst zie je meteen dat het meer dan de moeite waard is.

valdemossa

 

4  Alpbach, Oostenrijk

Het bijzondere Alpbach heeft al eens de benaming ‘mooiste dorp van Oostenrijk’ gekregen en dat is zeker niet voor niets. Alpbach is authentiek en écht Oostenrijks: een gezellig dorp met een prachtig zicht op de bergtoppen. Het is een ideale wintersportlocatie voor een ieder die van rust en traditie houdt.

alpbach

 

5  Abyaneh, Iran

Doordat de huizen in Abyaneh bijna volledig zijn gebouwd met gesteente uit de omliggende rotsen, is het Iraanse bergdorp zeer goed gecamoufleerd. De rode huizen liggen prachtig verscholen aan de voet van het Karkasgebergte. De rijke geschiedenis van het prachtige dorpje in centraal Iran gaat terug tot de vijfde eeuw na Christus. De ongeveer 350 inwoners van Abyaneh vertellen er maar al te graag over.

abyaneh

 

6  Alcala del Jucar, Spanje

Alcalá del Júcar ligt in de Spaanse provincie Albacete, op ongeveer 600 meter hoogte. Het bergdorpje aan de rivier de Júcar kan via een oude Romeinse brug bereikt. Bovenop de berg, waar veel van de huizen tegenaan (en soms zelfs in) zijn gebouwd, staat de toren van Castillo de Alcalá del Júcar.

alcala-del-jucar

 

7  Tsumago, Japan

Tussen Kyoto en Tokyo vind je het meest authentieke bergdorp van heel Japan: Tsumago op 550 meter hoogte. Het dorp ligt aan de oude pelgrimsroute tussen de twee bovenstaande steden, waardoor het een populaire bestemming is voor de locals. Wandel door de straatjes van het dorp in avondlicht waarbij de straten worden verlicht door papieren lantaarns, geniet van het mooie uitzicht op verschillende plekken, drink echte groene Japanse thee en sta versteld van de mooie traditionele bouw van de huisjes.

tsumago

 

8  Sorata, Bolivia

Op een paar uur vanaf de grotere stad La Paz ligt het bergdorp Sorata. Sorata is dé trekking hoofdstad van Bolivia, toch zul je er niet veel andere toeristen vinden wat het aantrekkelijk maakt voor de reiziger die in rust wilt genieten van pure natuur. Ontdek diverse gletsjermeren, maak kennis met hét dier van het land: de lama, geniet van besneeuwde bergtoppen en idyllische huisjes. Sorata is een must voor een ieder die een onvergetelijke trekking door de bergen wilt maken.

sorata

 

9  Ushguli, Georgië

Eigenlijk bestaat Ushguli in Georgië uit vier kleine dorpjes, maar samen vormen ze de hoogst gelegen continu bewoonde nederzetting van Europa. De huizen in Ushguli zijn de helft van het jaar bedekt door een dikke sneeuwdeken, waardoor ook de toegangsweg slecht toegankelijk is. Tijdens de wintermaanden zijn de 350 inwoners van het op 2100 meter hoogte gelegen dorp dan ook behoorlijk geïsoleerd.

ushguli

 

10  Apricale, Italië

Apricale is voor menigeen hét bergdorp van Italië. Aan een fiets heb je in dit dorpje niet zoveel, maar je kunt er wel prachtige wandelingen maken door de bergen in Ligurië, geschikt voor beginners en experts. Vergeet je camera niet wanneer je de bergen gaat beklimmen: het groene uitzicht op rotsachtige formaties móet worden vastgelegd.

apricale

Gepost in Top 10's | 2881 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *