Travel Blog

feb 10

Steden om in 2017 te ontdekken

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Het nieuwe jaar is alweer een flink eind op weg, dus is het tijd voor het plannen van een paar fraaie tripjes voor 2017! In het bruisende Londen ben je misschien wel eens geweest, Berlijn is je ook niet onbekend en Parijs heb je ook wel een keer gezien. Waarom ga je niet een keer naar een stad dat net wat minder bekend is op het gebied van toerisme, maar waar nog steeds genoeg te doen is? Bekijk hier een paar ‘alternatieve’ steden om in 2017 te ontdekken – allen goed bereikbaar per auto óf directe vliegtuig-route vanuit Nederland.

Leipzig, Duitsland

Misschien ken je Leipzig van de componisten Johann Sebastian Bach en Richard Wagner, maar vandaag de dag heeft de stad nog zoveel meer te bieden dan alleen dat. Veel mensen noemen de stad het tweede Berlijn zonder de extreme drukte, maar met het rauwe karakter. Bezoek de Spinnerei waar tegenwoordig diverse kunst te bekijken is en waar af en toe een markt wordt georganiseerd. Het oude fabriekscomplex is weer totaal anders dan het historische centrum waar je uren kunt rondlopen en steeds nieuwe dingen kunt ontdekken. Neem bijvoorbeeld de Thomaskirche, wereldberoemd omdat Bach er koorleider en dirigent was. Ook het oude stadshuis is meer dan het fotograferen waard: het is een van de mooiste gebouwen uit de Renaissance dat Duitsland rijk is.

 

Aarhus, Denemarken

Ken je Kopenhagen al? Neem die vibe mee en ga per trein of vliegtuig naar studentenstad Aarhus. Deze kleine studentenstad is in 2017 – samen met het Cypriotische Paphos – Culturele hoofdstad van Europa. Dit zie je terug in de stad zelf: veel cafeetjes, gezellige barretjes en leuke restaurants waar je in de avond een drankje kunt doen. Bezoek overdag het ARoS Aarhus Art Museum waar je niet alleen versteld kunt staan van de fraaie kunstwerken maar ook van het bijzondere uitzicht wat je hebt over de stad. Een van de leukste straatjes ligt op loopafstand van het museum: Møllestien, een kleurrijke straat met allemaal kleine gekleurde huisjes. Vergeet je fotocamera dus niet!

 

Gent, België

België staat bekend om een aantal gezellige steden. Antwerpen is bijvoorbeeld ontzettend sfeervol: er is van alles te zien en te doen, je kunt er goed shoppen en nog beter: je kunt er heerlijk eten! Een soortgelijke stad, maar net iets kleiner, is het charmante Gent. Gent is perfect voor de reiziger die van cultuur en historie houdt, maar zal je ook zeker niet teleurstellen wanneer je van gezelligheid houdt. Zo kent de stad een paar prachtige oude kerken, schilderachtige straatjes en tientallen leuke winkels en boetiekjes. Tip: bezoek Gent in de zomer tijdens de Gentse feesten en geniet samen met de locals!

 

Porto, Portugal

Aan de Douro-rivier in Portugal vind je het schilderachtige Porto, een kleurrijke stad waar menigeen zijn of haar hart heeft verloren. Neem het kleinschalige van Lissabon op een andere plek en je hebt Porto: net iets minder druk, maar even prachtig. Bezoek het oude centrum Ribeira en kijk je ogen uit bij de mooie oude panden met oude gevels, de kleine straatjes en de punten waar je een mooi uitzicht hebt. Even uitpuffen doe je in het groene hart van de stad: Jardins do Palácio de Cristal, een park met een magisch paleis. Wanneer je in Porto bent moet je natuurlijk wel een échte port proberen: in Vila Nova de Gaia kun je dit zelfs gratis doen.

 

Gdansk, Polen

Gdansk in Polen is verrassend kleurrijke stad aan het water en doet door sommige panden en oude gebouwen zelfs een beetje denken aan Amsterdam! Het toffe aan Gdansk is dat er wat meer industriële gebouwen te vinden zijn. Juist in deze panden vind je de hipste barretjes en de leukste hotspots! Trek dus vooral je eigen plan en wandel eens langs wat oudere fabrieken en gebouwen om zo de meest trendy plekjes te vinden. Een heel groot voordeel aan een bezoekje aan Gdansk is dat het in verhouding met veel andere steden een stuk goedkoper is. Je kunt hier uitgebreid uiteten, winkelen, stappen en wat je maar wilt voor hele lage prijzen. Ook de vliegtickets naar Gdansk zijn vaak spotgoedkoop!

Gepost in Top 10's | 1254 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *