Travel Blog

aug 06

Droom over genieten & ontspannen op Malta

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Op iets minder dan 3 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt Malta. Het eiland staat al vele jaren bekend als zonbestemming, maar de hoofdstad Valletta is ook uitermate geschikt als stedentrip bestemming. In 2018 is Valletta tevens uitgeroepen tot de Culturele Hoofdstad van Europa, dus boek je vliegticket naar Malta en geniet van de zon en cultuur!

Cultuur snuiven in Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta en herbergt een grote schat aan historische bouwwerken om te ontdekken. De stad staat sinds 1980 op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks. Als je hier rondloopt ervaar je de stad, door de historische bouwstijl, als een openluchtmuseum. Dwaal door de kleine straatjes en vergeet, als je hier bent, ook zeker niet om de St. John’s Co-Cathedral, welke in de 16de eeuw in barok stijl gebouwd is voor ridders van St. John, en het Grand Masters Palace te bezoeken.

Bootjes in Valletta

Zwemmen in de Blue Lagoon

De Blue Lagoon is geen hidden gem, maar wel een fantastische plek om een dagje te relaxen, te zwemmen, te snorkelen of om te gaan duiken als je op Malta bent. Deze paradijselijke lagune ligt tussen Comino en het nog kleinere Cominetto en je kunt in deze lagune genieten van het kristalhelder blauwe water. Het is vanwege het mooie azuurblauwe water ook de perfecte locatie om prachtige vakantiefoto’s te maken. De lagune trekt behoorlijk wat dagjes mensen, dus ga er vroeg naartoe!

Om er te komen kun je de ferry pakken, dit is de goedkoopste optie, of je kunt een dagtocht met een boot boeken. Deze boten meren dan aan in de lagune en vanuit hier spring je in het water. Op de meeste boten is het mogelijk om eten en drinken te kopen.

Blue Lagoon

Verken de ‘stille’ stad Mdina

Mdina is de oude hoofdstad van Malta en wordt ook wel de ‘stille stad’ genoemd. Als je er bent zul je begrijpen waarom. De stad is zo goed als autovrij. De auto’s die er rijden zijn meestal eigendom van de ongeveer 300 inwoners. Dit draagt bij aan de vredige sfeer, terwijl je door de prachtige smalle geplaveide straatjes wandelt en een handvol leuke winkeltjes bewondert.

Mocht je hier willen dineren en iets van de traditionale keuken willen proeven dan raden we je het lokale gerecht Stuffat Tal-Qarnit aan. Dit is een traditionele stoofpot welke bestaat uit in rode wijn gekookte octopus, rozijnen, appels en geroosterde walnoten.

Straatje in Mdina

Ontspannen op Gozo

Gozo is één van de 3 bewoonde eilanden van Malta. Als je op zoek bent naar rust en ontspanning dan is dit eiland een echte aanrader. Het is een eiland waar de schoonheid blijft verbazen. Je kunt vanaf Malta de ferry pakken en je vind op dit kleinere eiland een prachtige natuur en mooie stranden.

Zelfs met het verlies van het Azure Window in maart 2017, is Gozo nog steeds het bezoeken waard. In de buurt van de overblijfselen van deze beroemde boog kun je nog steeds zwemmen in een natuurwonder langs het karakteristieke ruige landschap van Malta. Het natuurlijke zwembad is nu de trekpleister voor velen en het azuurblauwe water zal je verleiden om erin te duiken.

Natuurlijk zwembad in de buurt van Dwejra Bay

Speel in Sweethaven – Popeye Village

Wie houdt er niet van Popeye? Dit dorpje is in 1979 in Anchor Bay gebouwd, als filmset voor de musicalversie van ‘Popeye’. Tegenwoordig is Popeye Village met zijn schattige huisjes een populaire toeristische attractie voor jonge kinderen en mensen die jong van hart zijn. Kinderen kunnen hier de beroemde stripfiguren ontmoeten en volwassenen kunnen zelfs deel uitmaken van een filmervaring. Daarnaast zijn er tal van attracties, shows, watertrampolines en mogelijkheden tot het maken van boottochtjes.

Popeye Village

Boottochtje naar de Blue Grotto

Aan de zuidkust van Malta vind je de Blue Grotto, blauwe grotten. Deze grotten zijn één van de bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen als je op Malta bent. De blauwe gloed is het beste in de ochtend te zien, dit is dan ook het drukste tijdstip van de dag. Dagelijks vertrekken er vanuit het haventje in Wied iz-Zurrieq tal van vissersbootjes richting de grotten. Stap dus snel aan boord van een vissersbootje en laat je verrassen door het prachtige blauwe licht!

Blue Grotto

Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie