Travel Blog

jan 10

Wat te doen tijdens een stop-over in Qatar

Gepost in Vliegen | geplaatst door Tix Redactie

Veel vliegtuigen met Zuidoost Azië, Australië of de Pacific als eindbestemming maken een tussenstop in het Midden Oosten. Sommigen zien dat als een nadeel, maar omdat de meeste airlines uitpakken met activiteiten voor tijdens je stop, kan zo’n stop-over ook een pluspunt zijn. Zo biedt Qatar Airways diverse opties voor alle reizigers die een tussenstop maken in Doha.

Gratis stadstour

Vier keer per dag kun je gratis deelnemen aan een 2,5 uur durende stadstour. Tijdens deze tour brengt een reisgids van het Qatarees Verkeersbureau je langs het kunstmatige eiland Pearl-Qatar, cultureel dorp Katara, de beroemde Souq Waqif en het Museum voor Islamitische Kunst.

 

Gratis transitvisum

Heb je een stop-over van minimaal 5 en maximaal 96 uur? Dan kunnen reizigers van Qatar Airways gratis een transitvisum aanvragen. Met dit visum kun je zelf de stad Doha verkennen, of er op uit trekken om meer te zien van Qatar. Zorg er wel voor dat je het visum minimaal zeven dagen voor aankomst in Doha aanvraagt.

 

Qatar AirwaysDoha is de thuisbasis van Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar. De airline staat vooral bekend om het hoge service- en kwaliteitsniveau. Vanaf Schiphol vliegt Qatar Airways dagelijks naar Doha, maar ook naar een groot aantal andere bestemmingen buiten Europa, zowel direct als met overstap in Doha. Hier vind je vliegtickets naar Doha.

 

Relaxen in de Oryx Lounge

Voor first- en business class reizigers van Qatar Airways zijn twee luxe lounges. Wie business class reist met een andere airlines, kan gratis terecht in de Oryx Lounge. Ook economy-reizigers kunnen voor $55 in de Oryx Lounge terecht.

De Oryx Lounge beschikt onder meer over een grote relaxzone met comfortabele stoelen, een buffet met eten en drinken, een gameroom voor kinderen en jongeren en een business centre met iMac computers.

Voldoende shopmogelijkheden

Met meer dan 80 winkels en ongeveer 30 restaurants, cafés en andere horecavoorzieningen, verspreid over een oppervlak van 25.000 vierkante meter, is er op Hamad International Airport genoeg te doen.

Geen zin om te shoppen, maar ben je liever sportief, of wil je juist relaxen? Tegen betaling kun je gebruik maken van de faciliteiten van The Airport Hotel, dat recht boven de Oryx lounge gevestigd is. Hier kun je onder meer zwemmen, squashen, fitnessen of gebruik maken van het wellness center.

En verder kijk je op de luchthaven continu je ogen uit, want het de Qatari hebben een voorkeur voor opvallende architectuur en designstijlen. En waar anders ter wereld vind je bijvoorbeeld een 7 meter hoge teddybeer van 6 miljoen euro?

Gepost in Vliegen | 1338 keer gelezen

Tags:


Reacties

Sharon13/06/2017 07:25

Hello. We arived on december 1 about 11 pm. and we are waiting on the airport for 8 hours. Is it possible for shopping or swimming on that time? Or is it close in the nicht? Sharon


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *