Travel Blog

jan 10

Wat te doen tijdens een stop-over in Qatar

Gepost in Vliegen | geplaatst door Tix Redactie

Veel vliegtuigen met Zuidoost Azië, Australië of de Pacific als eindbestemming maken een tussenstop in het Midden Oosten. Sommigen zien dat als een nadeel, maar omdat de meeste airlines uitpakken met activiteiten voor tijdens je stop, kan zo’n stop-over ook een pluspunt zijn. Zo biedt Qatar Airways diverse opties voor alle reizigers die een tussenstop maken in Doha.

Gratis stadstour

Vier keer per dag kun je gratis deelnemen aan een 2,5 uur durende stadstour. Tijdens deze tour brengt een reisgids van het Qatarees Verkeersbureau je langs het kunstmatige eiland Pearl-Qatar, cultureel dorp Katara, de beroemde Souq Waqif en het Museum voor Islamitische Kunst.

 

Gratis transitvisum

Heb je een stop-over van minimaal 5 en maximaal 96 uur? Dan kunnen reizigers van Qatar Airways gratis een transitvisum aanvragen. Met dit visum kun je zelf de stad Doha verkennen, of er op uit trekken om meer te zien van Qatar. Zorg er wel voor dat je het visum minimaal zeven dagen voor aankomst in Doha aanvraagt.

 

Qatar AirwaysDoha is de thuisbasis van Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar. De airline staat vooral bekend om het hoge service- en kwaliteitsniveau. Vanaf Schiphol vliegt Qatar Airways dagelijks naar Doha, maar ook naar een groot aantal andere bestemmingen buiten Europa, zowel direct als met overstap in Doha. Hier vind je vliegtickets naar Doha.

 

Relaxen in de Oryx Lounge

Voor first- en business class reizigers van Qatar Airways zijn twee luxe lounges. Wie business class reist met een andere airlines, kan gratis terecht in de Oryx Lounge. Ook economy-reizigers kunnen voor $55 in de Oryx Lounge terecht.

De Oryx Lounge beschikt onder meer over een grote relaxzone met comfortabele stoelen, een buffet met eten en drinken, een gameroom voor kinderen en jongeren en een business centre met iMac computers.

Voldoende shopmogelijkheden

Met meer dan 80 winkels en ongeveer 30 restaurants, cafés en andere horecavoorzieningen, verspreid over een oppervlak van 25.000 vierkante meter, is er op Hamad International Airport genoeg te doen.

Geen zin om te shoppen, maar ben je liever sportief, of wil je juist relaxen? Tegen betaling kun je gebruik maken van de faciliteiten van The Airport Hotel, dat recht boven de Oryx lounge gevestigd is. Hier kun je onder meer zwemmen, squashen, fitnessen of gebruik maken van het wellness center.

En verder kijk je op de luchthaven continu je ogen uit, want het de Qatari hebben een voorkeur voor opvallende architectuur en designstijlen. En waar anders ter wereld vind je bijvoorbeeld een 7 meter hoge teddybeer van 6 miljoen euro?

Gepost in Vliegen | 3044 keer gelezen

Tags:


Reacties

Jacq09/11/2017 14:17

Hallo. Wij komen om 0.20 aan en vertrekken om 7.30. Kunnen we dan wat doen? Welness in het hotel? . Of is er alleen wat te doen overdag. We slapen en zitten al genoeg in het vliegtuig. Iav u antw.


Tix Redactie11/10/2017 08:55

Hi Erik, alcohol is in Qatar alleen toegestaan in hotels. Op het vliegveld zelf kun je daarom geen bier kopen, in hotels op of (of in de buurt van) het vliegveld kan dit wel. In hoeverre deze regels gehandhaafd zullen worden rond het WK voetbal in 2022 is overigens nog niet duidelijk.


Erik11/10/2017 04:33

Als mijn vrouw gaat shoppen, kan ik dan een biertje drinken op het vliegveld?


Tix Redactie01/08/2017 09:03

Hoi Yasin, dat kan bij de Doha City Tour desk op het vliegveld. Zie https://www.qatarairways.com/en/offers/doha-city-tour.html voor meer informatie.


Yasin31/07/2017 11:19

Waar kan ik me aanmelden voor een tour van 2.5 uur?


Tix Redactie28/07/2017 11:51

Hoi Iris, de stadstour is alleen overdag (van 8 tot 20u) mogelijk. De Oryx-lounge is 24 uur per dag geopend, dus daar kun je in ieder geval terecht.


Iris28/07/2017 11:32

Wij hebben een tussenstop van 8 uur, dit is midden in de nacht. Zijn er dan ook dingen te doen?


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *