Travel Blog

jan 16

Tips voor 2 weken Thailand

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Linda Folkers

Thailand heeft het allemaal en is niet voor niks een favoriete vakantiebestemming. Vele toeristen bezoeken jaarlijks dit veelzijdige land, vanwege de mooie natuur, bijzondere bezienswaardigheden, prachtige tempels, heerlijke Thaise keuken, vriendelijke locals en goede betaalbaarheid. Maak kennis met deze populaire bestemming in Azië!

Bruisend Bangkok

Een mooie start van je Thailand vakantie begint in de hoofdstad Bangkok. Deze stad staat 24/7 aan en je kunt je direct onderdompelen in de Aziatische cultuur. Het maakt niet uit of het overdag is of ’s nachts, Bangkok ‘leeft’ 24 uur per dag. Dit is terug te zien aan de vele taxi’s die ook ’s nachts de stad door cruisen. Bezoek, als je in Bangkok bent, zeker de diverse populaire tempels, maak een fietstocht, ga shoppen in één van de shopping malls of op de Chatuchak Weekend Market en dompel je onder in het nachtleven. Voor wat ontspanning is een Thaise massage een aanrader.

TIP: Bezoek één van de vele skybars die de stad rijk is voor een geweldig uitzicht over de stad.

Het Koninklijk Paleis in Bangkok

Chiang Mai

Chiang Mai ligt in het noorden van Thailand en trekt jaarlijks miljoenen toeristen vanwege de schoonheid van de bergen, bergdorpen en botanische tuinen. De atmosfeer is relaxt en het is in deze omgeving koeler dan in de rest van Thailand. In de omgeving van Chiang Mai kun je veel ondernemen. Bezoek o.a. de klassieke Noord-Thaise tempels en verschillende watervallen.

TIP: Bezoek Doi Inthanon National Park

Landmark Pagode in Doi Inthanon National Park

Khao Sok National Park

Het Khao Sok Nationaal Park is gelegen in het zuidwesten van Thailand en is zeker een hoogtepunt van een (rond)reis door Thailand. Kalkstenen kliffen domineren het park waar je ook fantastische hikes kunt maken. Je kunt zelfstandig hiken of onder begeleiding van een gids. Als je voor de laatste optie kiest dan weet je zeker dat je niks gaat missen. Het gigantische regenwoud is maar liefst 160 miljoen jaar oud en is echt een plek om echt helemaal tot rust te komen!

TIP: Maak een jungle tocht met gids inclusief overnachting en nacht’safari’. Erg gaaf!

Khao Sok Nationaal Park

Paradijselijk Koh Tao

Als afsluiting van de vakantie is het leuk om één, of meerdere, van de vele eilanden die Thailand rijk is te bezoeken. Koh Tao ligt in het zuiden, in de Golf van Thailand, op ongeveer 500 kilometer van Bangkok. Dit eiland is het kleinste eiland van de Samui archipel en heeft een prachtige onderwaterwereld. Het eiland staat bekend als betaalbare plek om je PADI te halen en je vindt er dus een groot aanbod aan duikscholen en -resorts. Je PADI haal je niet in 1 dag, dus houd hier rekening mee in je planning. Naast het duiken kun je op dit eiland genieten van de mooie witte stranden en afgelegen baaien.

TIP: Het nabijgelegen Koh Nang Yuan is zeker een een aanrader als je op Koh Tao bent. Met zijn witte stranden en helderblauwe zee is dit een waar snorkelparadijs.

Koh Nang Yuan

Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie