Travel Blog

sep 04

Duurzaam ‘groen’ toerisme in Thailand

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Linda Folkers

Thailand focus zich al jaren op duurzame ‘groene’ projecten. Er zijn verschillende interessante projecten, waaronder het verminderen van plastic producten, zoals het plastic tasjes gebruik, en door het jaar heen worden er ook verschillende opruimacties in de diverse Nationale parken van het land georganiseerd. Ook op het gebied van eco-vriendelijke accomodaties laten ze in Thailand het goede voorbeeld zien. Hoe gaaf is het om te verblijven in een boomhut hotel! In dit blogartikel maak je kennis met een aantal Nationale parken die zeker het bezoeken waard zijn wanneer je in Thailand bent.

Doi Inthanon – het hoog(s)tepunt van Thailand

Doi Inthanon National Park is één van de populairste parken van Thailand en ligt dichtbij Chiang Mai. Het park staat bekend als het “dak van Thailand’ en de top van de berg Doi Inthanon ligt op een hoogte van 2565 meter.
Boven de 1800 meter bestaat de flora uit vochtige nevelwouden en veenmoeras, terwijl de lager gelegen gebieden gedomineerd worden door loof- en dennenbossen. De berg herbergt ook een groot en kleurrijk scala aan bloemen, zoals rhododendrons en orchideeën. In het park leven verschillende diersoorten zoals wilde zwijnen, gibbons, herten, serow en vele vleermuissoorten. Daarnaast is het, met meer dan 300 soorten, een fantastische plek om vogels te spotten in Thailand.

Je kunt het Doi Inthanon National park vanuit Chiang Mai als dagtrip bezoeken. Op hete dagen is het park echt de ideale plek voor een dagtrip, zodat je kunt ontsnappen aan de hitte van de lager gelegen gebieden. Mocht je langer willen blijven dan is dat zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in één van de bungalows die het park rijk is. Houd er wel rekening mee dat het hier tijdens de Nationale feestdagen erg druk kan zijn, dit omdat dit Nationale park ook voor locals een populaire plek is om naartoe te gaan.

TIP: Vanwege de grote afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden in het park is het verstandig om je met een auto of fiets te verplaatsen.

Doi Inthanon National park
Bron: Tourism Authority Thailand

Mu Ko Ang Thong National Marine Park

Als het je gaaf lijkt om een keer onbewoonde eilandjes te bezoeken dan is dit park ’the place to be’. Mu Ko Ang Thong National Marine Park is een bijzondere eilandengroep en bestaat uit 42 grote en kleine eilandjes. De meeste toeristen die dit park voor een dagtrip bezoeken vertrekken vanaf de omliggende eilanden zoals Koh Samui en Koh Phangan. Het Ang Thong Marine Park is alleen per boot bereikbaar en je kunt kiezen om er met een privé boot naartoe te gaan of een grotere feestboot. Je kunt hier prachtig hiken, snorkelen, duiken of zee-kajakken. Op beschutte plekken zijn goede koralen te vinden waar je onder andere zwartpunthaaien, papegaaivissen, zeeëngels en pijlstaartroggen kunt tegenkomen.

Indien je wilt overnachten in dit Nationale park dan is dit alleen mogelijk op het grootste eiland Koh Wua Talap. Wees er wel op tijd bij!

TIP: Vergeet niet om zonnebrandcrème, een handdoek en je zwemkleding mee te nemen en onthoud dat het park elk jaar gesloten is tijdens de moesson in november en december.

Uitkijkpunt vanaf de Chan Charat Cliff op Koh Wua Talap
Bron: Tourism Authority Thailand

Khao Sok National Park

Het paradijselijke Khao Sok Nationaal Park is gelegen in het zuidwesten van Thailand en is zeker een hoogtepunt van een (rond)reis door Thailand. Kalkstenen kliffen domineren het park waar je ook fantastische hikes kunt maken naar bijvoorbeeld verschillende watervallen. Je kunt zelfstandig hiken of onder begeleiding van een gids. Als je voor de laatste optie kiest dan weet je zeker dat je niks gaat missen. Het gigantische regenwoud is maar liefst 160 miljoen jaar oud en is echt een plek om echt helemaal tot rust te komen! Er zijn in dit park ook voldoende bijzondere kalkstenengrotten welke zeker een bezoekje waard zijn. Mocht je niet genoeg krijgen van dit park dan kun je hier blijven slapen in een boomhut of in een bungalow langs het water.

TIP: Maak een jungle tocht met gids inclusief overnachting en nachtsafari. Erg gaaf!

Khao Sok National Park

Khao Yai National Park

Het eerste Nationale park van Thailand, Khao Yai National park, ligt op een ‘steenworp’ afstand van Bangkok (±180 km) en staat met name bekend om zijn vele en spectaculaire watervallen. Je kunt er echt fantastische hikes maken, dus trek goede en comfortabele wandelschoenen aan als je hier naartoe gaat. Goed om te weten is dat verschillende trails alleen te belopen zijn onder begeleiding van een ervaren gids. Denk eraan, als je hier naartoe gaat, om je goed in te smeren met muggenspray en om een shirt met lange mouwen en een broek met lange pijpen te dragen, dit om ongenode gasten (insecten) op afstand te houden.

Naast de watervallen zijn ook zeker de bijzondere vleermuisgrotten een spectaculair hoogtepunt in dit park. Overdag kun je de vleermuizen in de grotten zien en tegen de avond vliegen ze met z’n allen massaal uit op zoek naar voedsel. Dit is echt een geweldig schouwspel om te zien en als je de kans hebt is het zeker een aanrader om mee te maken!

Tip: maak een tweedaagse (jungle)tour inclusief overnachting, welke je het beste van te voren kunt boeken, om dit Nationale park volledig te kunnen ervaren. Wie weet kom je dan ook nog wel de olifanten die hier leven tegen.

Khao Yai National Park
Bron: Tourism Authority Thailand

Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie