Travel Blog

sep 03

Ontdek de diversiteit van het tropische Thaise eiland Koh Samui

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Linda Folkers

Koh Samui ligt in de Golf van Thailand en heeft voor elke toerist iets te bieden. Aan de ene kant van het eiland kun je genieten van de adembenemende schoonheid van mooie zandstranden en kristalhelder water en aan de andere kant is er een rijke mix van cultuur en geschiedenis te vinden. Daarnaast staat het eiland ook bekend om zijn diversiteit aan wellness retraites.

Relaxen op de prachtige stranden

De bekendste stranden van Koh Samui zijn toch wel het iconische strand van Chaweng met smaragdgroen helder water en het lange smallere strand van Lamai Beach. Je kunt hier heerlijk tot rust komen en o.a. genieten van het heerlijke heldere water en van het verse fruit, zoals mango’s en ananassen, welke veelal aangeboden worden op het strand. We raden je ook zeker aan om een bezoekje te brengen aan het strand van Mae Nam vanwege de lokale sfeer die hier hangt of één van de andere stranden die Koh Samui rijk is.

Lamai Beach op Koh Samui
Bron: Tourism Authority Thailand

Sightseeing en activiteiten op Koh Samui

Een leuke activiteit is het huren van een scooter om op die manier het eiland te ontdekken. Het eiland is klein genoeg om in een aantal uur met een scooter het eiland rond te rijden en je te laten meenemen door de mooie natuur en cultuur. Indien je liever gaat fietsen behoort dit ook tot de mogelijkheden, waarbij het dan leuk is om verschillende dorpjes en markten te bezoeken. Naast verschillende bezienswaardigheden zijn er ook keuzes in overvloed qua sporten en buitenactiviteiten.

Op het strand, bij verschillende resorts, is het namelijk mogelijk om jetski’s, een stand-up paddleboard of bijvoorbeeld een kajaktocht rond het eiland te regelen. Daarnaast kun je ook diverse snorkel- en duikexcursies boeken.

Mocht je een echte waterrat zijn en naast het eiland dus ook de onderwaterwereld willen ontdekken, dan raden we je aan om vanuit Koh Samui kennis te maken met de beste duiklocatie van de Golf van Thailand, Koh Tao. De onderwaterwereld hier is echt magnifiek. Op deze beste duiklocatie heb je tevens een grote kans om, afhankelijk van het seizoen, walvishaaien, manta’s en zeeschildpadden te zien.

Tip: voor de echte actievelingen is een thaiboks training wellicht ook een leuke en intensieve ervaring!

Ontdek de bijzondere onderwaterwereld
Bron: Tourism Authority Thailand

Onvergetelijke Wellness momenten

Koh Samui is de perfecte bestemming voor wellness retraites. Bijna elk 4 en 5 sterren hotel/resort heeft een spa, waar je jezelf kunt ontspannen tijdens één van de vele behandelingen die aan worden geboden. Indien je van een stevige massage houdt dan raden we je zeker aan om de Thaise traditionele massage te nemen. Met een speciale sterke handtechniek worden de energiebanen van je lichaam gemasseerd. Een Thaise massage brengt verlichting bij spierspanning en het verbetert ook de bloedcirculatie. Zeg gedag tegen stress en verwelkom de ontspanning die je na deze massage zult ervaren. Mocht een Thaise massage ‘te heftig’ voor je zijn dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden zoals o.a. een olie massage en aromatherapie-massage met warme kokosolie.
Enkele resorts welke beroemd zijn om hun wellness faciliteiten zijn: Kamalaya Wellness Sanctuary, Six Senses, Banyan Tree, Anantara Bo Phut, Conrad, Baan Thai Spa by Haarn bij Intercontinental.

Tip: Mocht je iets anders willen dan een massage dan is een yogales bij zonsopgang of wat later op de dag ook een optie!

Wellness retraites op Koh Samui
Bron: Tourism Authority Thailand

Laat je smaakpapillen genieten van de Thaise keuken

Wat we je zeker aanraden is om je te laten onderdompelen in de overheerlijke Thaise keuken, welke zich met name kenmerkt door rijst, verse kruiden waaronder koriander, en diverse groentes. De rode curry en de pittige groene papaya salade zijn zeer populair als je van pittig eten houdt en anders raden we je aan om voor een groene of gele curry te gaan, zoals de Massaman curry, of een heerlijke Pad Thai. Je kunt in veel restaurantjes in de dorpjes, maar ook op het strand genieten van het lokale Thaise eten.

Tip: Volg een Thaise kookles op Koh Samui. Tijdens deze kookles leer je hoe je verschillende populaire Thaise gerechten maakt, zodat je als je eenmaal thuis bent, nog lang na kunt genieten van je Koh Samui vakantie.  

Enkele gerechten uit de Thaise keuken
Bron: Tourism Authority Thailand

Boek nu je vakantie naar Koh Samui en laat dit een vakantie worden met onvergetelijke ervaringen!

Goed om te weten
Koh Samui is nu onder bepaalde voorwaarden open voor internationale bezoekers.

  • Volledig ingeënt, negatief getest en verzekerd en je bent in het bezit van een COE.
  • Geen visum nodig voor een verblijf korter dan 45 dagen.
  • Dag 1-3 in hotelquarantaine (ok om hotelfaciliteiten, zwembad, strand, restaurants te gebruiken).
  • Dag 4-7 verblijf of reis op het eiland Koh Samui.
  • Dag 8-14 mogelijkheid om naar nabijgelegen eilanden te gaan.
  • Na dag 14 mogelijkheid om naar andere provincies van Thailand te reizen.

Neem voor meer informatie contact op met info@tourismethai.fr of check de website van de Overheid voor de meest up-to-date quarantaine en reisrestricties


Gepost in Inspiratie buiten Europa | 25994 keer gelezen

Tags: , , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie