Travel Blog

jul 25

Make-up in je handbagage? Dit zijn de regels

Gepost in Vliegen | geplaatst door Tix Redactie

Voor een citytrip of korte vakantie heb je vaak niet meer nodig dan hetgeen wat in je handbagage past. Daarnaast scheelt het behoorlijk wat geld wanneer je er voor kiest om enkel handbagage mee te nemen. Het inchecken van ruimbagage wordt tegenwoordig apart berekend, en deze tarieven lopen soms aardig op. Op reis gaan met enkel handbagage is echter niet altijd handig gezien de strenge handbagage wetgeving. Hoe neem je bijvoorbeeld vloeistoffen mee en waar laat je je make-up? Hieronder vind je de belangrijkste regels en tips!

De algemene regels

Voor handbagage gelden sinds 2001 strengere regels betreft het meenemen van handbagage. Vloeistoffen en gels worden in het kader van veiligheid in slechts kleine hoeveelheden geaccepteerd. Maar om hoeveel milliliter spreken we dan? De algemene regel voor alle vliegtuigmaatschappijen is de toegestane hoeveelheid van 1 liter. Dit dient echter verdeeld te worden over flesjes of verpakkingen van maximaal 100ml per stuk. Je kunt dus 10 stuks á 100ml in je handbagage vervoeren.

De verpakkingen met vloeistoffen of gels van maximaal 100ml dienen zichtbaar in een hersluitbare, plastic zak van maximaal 1 liter vervoert te worden. Voor ieder persoon is slechts 1 plastic zak toegestaan. Er worden vanzelfsprekend wel uitzonderingen gemaakt voor medicijnen die tijdens de vlucht gebruikt dienen te worden, babyvoeding en vloeistoffen die gekocht zijn in de tax-free zone.

vloeistoffen-handbagage

Wat te doen met je make-up?

Hoe zit het met je beautycase? Deze kan je sowieso niet als handbagage meenemen, maar mag een simpele eyeliner of lipgloss wel? Gezien de vrij strenge algemene regels voor vloeistoffen en gels is het soms lastig te bepalen welke producten uit je make-up koffer mee kunnen. Wij zochten het voor je uit. Je wilt er immers toch goed uit zien wanneer je op citytrip of korte zakenreis gaat, dus een mascara en mooie lipstick mag je zeker niet thuis laten.

Kleine verpakkingen zoals die van een lippenstift of foundation is geen enkel probleem om mee te brengen, deze kunnen gewoon in de doorzichtige hersluitbare plastic zak. Het is bij lotions, crèmes en andere flacons zoals shampoo goed opletten of deze de maximale inhoud van 100ml niet overschrijden. Wanneer dit niet het geval is kunnen ook deze producten in de plastic zak van 1 liter.

Wanneer de flacons meer bevatten is het een handige tip om deze over te gieten in een reisflacon van 100ml. Zo heb je toch je favoriete shampoo, lotion of lenzenvloeistof mee op reis en hoef je niet direct naar de supermarkt of drogisterij wanneer je op bestemming bent aangekomen. Heb je geen zin om alles over te gieten? Er zijn ook hele leuke mini verpakkingen te koop van uiteenlopende merken. Van een fijne shampoo tot heerlijke handcrème, allemaal in toegestane hoeveelheden die je zo kunt meenemen!

Andere toiletartikelen

Ook sommige spullen uit je toilettas mag je niet zomaar in je handbagage meenemen. Een puntkam, nagelschaar, nagelvijl of een knipscheermes mogen bijvoorbeeld alleen mee in je ruimbagage. Een nagelknipper of wegwerpscheermesje (met losse mesjes in een houder) mogen daarentegen weer wel mee in de cabine.

handbagage-regels

Oeps, vergeten!

Het komt bij de beste mensen voor. Je bent ingecheckt, hebt de paspoortcontrole achter de rug en beseft je opeens dat er een product in je trolley zit wat écht niet mee mag. Dit kan een deodorant zijn, je fles parfum, een net nieuwe foundation, een setje breinaalden of je favoriete hydraterende crème die je zo graag op wilde doen om je huid te beschermen tegen de droge vliegtuiglucht. Helaas is er niets aan te doen en zal het, mits het meer als 100ml en niet in een plastic zak zit, er uit moeten en in beslag genomen worden. Wil je dit voorkomen, dan kan je er voor kiezen om het op te laten sturen (tegen betaling uiteraard) naar je vakantiebestemming of je huisadres. Zo hoef je niet met pijn in je hart je product af te staan en kan je hem op bestemming of thuis weer gebruiken.

Gepost in Vliegen | 13814 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Tix Redactie15/11/2017 12:28

@Elly: een pincet en een spiegeltje mogen beide mee in de handbagage.


Elly Ansems11/11/2017 21:26

Een pincet een klein spiegel doorsnee 5 cm mag dat mee in je handbagage


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *