Travel Blog

nov 10

Ontdek Singapore als bestemming

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

Singapore is het kleinste land van Azië, is supermodern en barst van de toffe bezienswaardigheden. Hierdoor is Singapore tegenwoordig veel meer dan een ‘standaard’ stop-over bestemming. Waar je vroeger genoeg had aan 1 dag in Singapore kun je er nu een volledige vakantie doorbrengen. Vanaf Amsterdam vlieg je, als je voor een directe vlucht kiest, in 12,5 uur naar Singapore. Laat je in dit blog artikel verrassen door de veelzijdigheid die Singapore te bieden heeft.

Pulau Ubin

Pulau Ubin ligt aan de noordoost kust van Singapore. Dit rustige eiland ligt op 15 minuten varen vanaf Changi Point Ferry Terminal. Het is een populaire plek voor natuurliefhebbers, wanneer je even tot rust wilt komen van de drukte van de stad. Je kunt hier prachtige hikes maken, historische locaties bewonderen, en je vindt hier een verscheidenheid aan dieren in het wild, viskwekerijen, kokosnootrubberplantages en het laatst overgebleven traditionele dorp van Singapore.

Het is een absolute aanrader om een dagtocht te maken naar dit prachtige eiland zodat je al het moois dat het eiland te bieden heeft kunt ontdekken. Om zoveel mogelijk van het eiland te ontdekken raden we je aan om een fiets te huren bij de winkels langs de hoofdsteiger.

Pulau Ubin, Singapore

De stranden en attracties van Sentosa Island

Vanuit de stad kun je een taxi nemen naar Sentosa Island, maar de meest spectaculaire manier om Sentosa Island te bereiken is door de kabelbaan te nemen. Voor de strandliefhebbers heeft Sentosa Island drie aangelegde gouden zandstranden met gezellige beachbars. Je kunt hier heerlijk relaxen. Naast de aangelegde stranden zijn er op het tropische eiland genoeg bezienswaardigheden waar je je gemakkelijk een paar dagen kunt vermaken. Liefhebbers van themaparken bezoeken Universal Studios Singapore, dat geheel in het teken staat van Hollywood. De onderwaterwereld ontdek je in het immense S.E.A. Aquarium en wil je zelf gaan zwemmen dan kan dit in het Adventure Cove Waterpark. Heb je zin om te gaan surfen, zonder de oceaan in te gaan, dan is de Wave House een echte aanrader. Sentosa Island is dan ook zeker een ‘must do’ als je in Singapore bent.

Sentosa Island, Singapore

Shop ’til you drop

Singapore is een waar shopwalhalla. Je kunt de stad dus niet verlaten zonder een moment te plannen om eens goed te shoppen. Je vindt hier namelijk één van de beroemdste winkelstraten van Azië! De 2 kilometer lange Orchard Road barst van de winkelcentra, restaurantjes en koffietentjes. Je vindt hier de meest luxueuze winkels, maar ook winkels met interessante koopjes. Voor de beste koopjes ga je naar Bugis Street, één van de grootste winkelstraten van de stad met meer dan 600 winkels.

Gardens by the Bay

De meest herkenbare bezienswaardigheid van de stad is de Gardens by the Bay, een natuurpark met verschillende tuinen. Een must-see is Supertree Grove, waar je je tussen de 25 tot 50 meter hoge metalen bomen waant. Vanaf de 128 meter lange loopbrug geniet je van spectaculaire uitzichten.

Gardens by the Bay, Singapore

Restaurants en uitgaan

Singapore heeft een groot gevarieerd aanbod aan eetgelegenheden. Het is een geweldige stad voor fijnproevers. Je vindt er restaurants met wereldberoemde chef-koks tot heerlijke lokale restaurants. Door het gevarieerde aanbod is er voor elke smaak en elk budget een keuken. Het aan de Singapore rivier gelegen Clarke Quay is zeer geschikt om je dagen gezellig af te sluiten. Je kunt hier heerlijk dineren in één van de vele restaurants aan het water.

Voor de dagen dat je nog energie over hebt vind je in Singapore ook een groot aanbod aan rooftop bars en Tailor-made cocktail bars voor een avondje uit!

Roerbak noedels met groente en garnalen

Boek nu snel je vliegticket naar Singapore op Tix.nl!

Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie