Travel Blog

aug 08

De vliegvelden van Sicilië

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Sicilië is niet alleen één van de populairste vakantie-eilanden van Europa, maar ook het grootste eiland in de Middellandse Zee. Qua oppervlakte beslaat het Italiaanse eiland meer dan de helft van Nederland. Dan is het natuurlijk logisch dat er op Sicilië meerdere vliegvelden zijn. We zetten de belangrijkste vliegvelden van Sicilië voor je op een rij.

Trapani

Het vliegveld van Trapani – of voluit Aeroporto di Trapani-Birgi Vincenzo Florio – ligt aan de meest westelijke kust van Sicilië. De luchthaven ligt ongeveer 13 km ten zuiden van Trapani, halverwege tussen Trapani en Marsala. Vooral lowcost-maatschappijen, waaronder Ryanair, vliegen naar Trapani. Vanuit Nederland kun je alleen met Corendon naar Trapani vliegen, tijdens de zomermaanden vanuit Maastricht-Aachen Airport.

Wil je de beroemde Marsala-wijnstreek bezoeken, of reis je naar een andere plaats aan de westzijde van Sicilië? Dan is Trapani de meest geschikte luchthaven.

Hier vind je de goedkoopste vliegtickets naar Trapani

Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en ligt aan de noordzijde van het eiland, op ongeveer 100 kilometer van Trapani. De luchthaven van Palermo heet Falcone–Borsellino Airport en is vanuit Nederland alleen te bereiken met Transavia (vanaf Rotterdam). Reizigers in de grensstreken kunnen ook vanaf Weeze (Ryanair) of Brussel (TUIfly en Ryanair) reizen.

Voor een bezoek aan de noordkust of het midden van Sicilië – inclusief plaatsen als Palermo, Cefalù of Agrigento – kun je het beste naar Palermo vliegen.

Hier vind je de goedkoopste vliegtickets naar Palermo

Catania

De luchthaven van Catania ligt aan de westkust van het eiland. Mede vanwege de ligging, nabij de toeristische stranden en de beroemde vulkaan de Etna, is Aeroporto di Catania-Fontanarossa de grootste luchthaven van Sicilië. Vanuit Nederland kun je met Easyjet (vanaf Amsterdam), KLM (Amsterdam), Ryanair (Eindhoven) of Transavia (Amsterdam) naar Catania vliegen.

Reis je naar plaatsen als Messina, Taormina of Siracusa in het oosten van Sicilië, of wil je de Etna bezoeken, dan kun je het beste Catania aanhouden als luchthaven op Sicilië.

Hier vind je de goedkoopste vliegtickets naar Catania

Comiso

Vincenzo Magliocco Airport in Comiso is een relatief nieuw vliegveld. Dit voormalige militaire vliegveld wordt sinds 2013 ingezet voor passagiersvluchten. Vanuit Nederland is het (nog) niet mogelijk om naar Comiso te vliegen, maar vanaf Brussel (met Brussels Airlines), Charleroi of Weeze (beide Ryanair) kun je wel op het zuidoostelijk gelegen vliegveld komen.

Reis je naar het zuidoosten van Sicilië? Reizigers naar onder meer Ragusa, Modica of Gela kunnen het beste naar Comiso vliegen.

Hier vind je de goedkoopste vliegtickets naar Comiso

Gepost in Vliegen | 61548 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

gd08/06/2020 16:49

Sorry, maar Catania ligt aan de OOSTkust.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *