Travel Blog

sep 29

5x Hip Manchester

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Jurriaan Teulings

Manchester heeft het afgelopen decennium een enorme omwenteling gemaakt. Immense opknapprojecten hebben industriele buurten en dokhavens omgetoverd tot jonge, dynamische omgevingen vol bruisende restaurants, winkels en nachtleven. Tel daarbij op de nieuwsgierige, joviale aard van de Macunians en het feit dat in het compacte centrum alles op loopafstand is, en je begrijpt dat Manchester de titel van tweede stad van Engeland inmiddels volop verdient. Tix ging er op uit en pikte tussen al het nieuws de krenten uit de pap!

Museumopening van het Jaar

Afgelopen februari, na een renovatie en uitbreiding die maar liefst 21 miljoen euro heeft gekost, heropende de Whitworth Art Gallery zijn deuren. De nieuwe aanwinsten zijn een tuin vol kunst, een terras vol beeldhouwwerk en maar liefst twee nieuwe vleugels. Kort na de opening werd het al uitgeroepen tot Groot Brittannië’s Museum van het Jaar.

withworth
The Whitworth, foto door Alan Williams

 

Een nieuw cultureel hart

Film, moderne kunst en lekker eten: sinds mei vind je het allemaal bij HOME, het indrukwekkende film en theatercomplex in het hart van First Street Manchester, het nieuwste culturele kwartier van de stad. Naast twee toneel- en vijf bioscoopzalen is er plaats voor een galerie voor moderne kunst tentoonstellingsruimtes, een bar, een boekwinkel en zelfs een digitale studio. Het ontwerp van het gebouw komt van het Nederlandse architectenbureau Mecanoo.

[new_royalslider id=”45″]

 

Beetham’s Bellini’s

Uitzicht en cocktails zijn het winnende team van van Cloud 23, bovenin de Beetham Tower. Achter een hoge muur van glas strekt de dynamische skyline van Manchester zich voor u uit, terwijl op tafel een opmerkelijke hoeveelheid variaties op de Bellini verschijnt. U begrijpt, dat mag wat kosten, maar daarvoor krabt u wél gezellig samen met de movers en shakers van Manchester aan de wolken.

cloud23

 

Voetbalarchitectuur

Het eigenzinnige, schoenvormige Urbis Building huisvest sinds enkele jaren het immens populaire National Footballmuseum, dat het grootste voetbalmuseum ter wereld heet te zijn. Het is een waar bedevaartsoord voor voetbalfans, met o.a. het ‘Hand of God’ shirt van Maradona in de vitrines.

[new_royalslider id=”46″]

 

Heet hotel

Het met design, technologie, kunst (en regelmatig opduikende celebrity’s) volgestouwde Lowry hotel is meermaals, en ietwat verwarrend, opgedoken in toplijstjes van zowel de ‘Hottest’ als ‘Coolest’ ter wereld. Het bijbehorende restaurant, River, bleek al minstens zo prijzenswaardig, net als de inpandige spa. Mocht je het bij de badkamer houden: vraag naar de ‘Bath Butler’ – de man die het badzout aanreikt.

[new_royalslider id=”47″]

 
Vanuit Amsterdam, maar ook vanaf de luchthavens van Eindhoven, Brussel en Charleroi vlieg je goedkoop naar Manchester. Onder andere KLM, Easyjet, Ryanair en Brussels Airlines verzorgen de vliegreizen, al vanaf €32,- per retour.

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 990 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *