Travel Blog

nov 18

Kerstshoppen, waar doe je dat?

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Kerstmarkten, sfeervol versierde stadscentra en diverse kerstactiviteiten. Diverse steden in binnen- en buitenland pakken flink uit tijdens de kerstperiode. Steden als Londen en Berlijn staan bovenaan veel kerstlijstjes, maar op veel meer plekken komt de kerstsfeer goed tot uiting. Wat denk je bijvoorbeeld van…

Birmingham, Engeland

De tweede stad van Engeland heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot echte winkelstad. Er zijn meer dan 1000 winkels te vinden, waarvan winkelcentrum The Bullring een groot deel herbergt. Met drie verdiepingen heeft dit winkelcentrum een ruimte van ongeveer 26 voetbalvelden. Er zijn 160 winkels in gevestigd en 25 restaurants. Ook in het centrum van de stad is veel keuze in winkels te vinden. De bekende, grote modeketens vind je vooral in Selfridges, een bijzonder gebouw vlakbij The Bullring. Niet alleen de bekende, grote modeketens zijn hier gevestigd, ook onafhankelijke, kleine ontwerpers verkopen hier hun kleding. In het noordelijke deel van het centrum vind je de Jewellery Quarter, waar vele juwelenwinkeltjes gevestigd zijn. Naast de ongeveer honderd (!) sierradenwinkeltjes is hier ook een museum gevestigd in een oud atelier. Tijdens de kerst worden al deze shops natuurlijk mooi verlicht en is er erg veel ruimte om te kerstshoppen.

birmingham

 

Oberhausen, Duitsland

Voor de liefhebbers van shoppen en kerstmarkten. De Duitse stad Oberhausen ligt net over de grens bij Arnhem. Van 14 november tot eind december wordt hier in het overdekte winkelcentrum CentrO een enórme kerstmarkt georganiseerd. In het CentrO kun je kiezen uit drie verschillende markten met drie verschillende thema’s. In de Bergkerstmarkt zit je middenin de Alpen, met besneeuwde bergtoppen, Tiroler muziek, rodelen en sleeën. Vorig jaar stond er zelfs een heuse skipiste. In Santa’s Village zijn de kraampjes flink aanwezig en zijn de lekkernijen te vinden. Van culinair tot heel veel chocolade. De Kaboutermakt is voor kinderen, met pratende kerstbomen, een treintje, een carrousel en meer van dit soort attracties.

oberhausen
Foto: Centro.de

 

Londen, Engeland

Het winkelgedeelte in het centrum van Londen is elk jaar weer fraai verlicht. Oxford Street, Bond Street en Regent Street zijn bijzonder sfeervol en zorgt voor een echt kerstgevoel. Deze kerstsfeer begint al in november. Ook in het grote Hyde Park is de kerst al vroeg aanwezig, met schaatsbanen, het bekende reuzenrad London-Eye en talloze kraampjes. Overal vind je de vrolijke klanken van kerstmuziek en er vinden diverse zingwedstrijdjes plaats. Grote warenhuizen als Harrods zijn prachtig gedecoreerd en zijn tijdens de kerstperiode helemaal een shopwalhallla. En op tweede Kerstdag… is het Boxing Day, een enorme uitverkoop!

londen

 

Wenen, Oostenrijk

Ook het Oostenrijkse Wenen wordt omgetoverd tot een kerststad. Voor het stadhuis komt halverwege november een enorme kerstboom te staan. Overal op de Rathausplatz staan kraampjes, zijn er activiteiten en optredens. Ook binnen in de Volkshalle zijn diverse activiteiten te vinden. De kleine straatjes aan de Spittelberg hebben enorm veel kerstsfeer. Hier etaleren heel veel kunstenaars hun werk en zijn daar ook live aan het werk. Op Schloss Schonbrunn (bekend van Keizerin Sissi) wordt ook een flinke kerstmarkt georganiseerd, die direct na de kerst overgaat in een Nieuwjaarsmarkt. Ook bij het kerstdorp in Alten, bij de Feyung en aan het Maria-Theresien-Platz zijn er mogelijkheden tot kerstshoppen. In Wenen hoeft niemand zich tijdens de kerstperiode te vervelen.

wenen

 

Milaan, Italië

Milaan staat bekend als de shopstad bij uitstek. Versace en Armani kennen hun oorsprong in deze Noord-Italiaanse stad. In Milaan vind je één van de oudste winkelcentra van de wereld – Galleria Vittorio Emanuele – en aangezien deze overdekt, verwarmd en tijdens kerst uitermate sfeervol is aangekleed, behoort Milaan zeker tot een aanrader om eens te shoppen tijdens de kerst.

milaan

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 3433 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *