Travel Blog

nov 05

Verrassende bestemmingen op anderhalf uur van Schiphol

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Van Amsterdam ben je in 2 uur en 24 minuten per trein in Maastricht. Maar weet je dat het je flink wat minder tijd kost om in, pakweg, Zwitserland te komen?

We zetten een aantal leuke bestemmingen op een rijtje die minder dan anderhalf uur vliegen zijn vanaf Schiphol. Ideaal voor een korte (eendaagse?) stedentrip, of voor iedereen die niet graag lang vliegt.

1  Saint Louis, Frankrijk

EuroAirport ligt bij Franse stadje Saint Louis, maar staat bekend als het gezamenlijke vliegveld van de steden Basel (Zwitserland, op ongeveer 10 kilometer van EuroAirport), Mulhouse (Frankrijk, 29km.) en Freiburg-im-Breisgau (Duitsland, 70km.). De ligging van het vliegveld is uniek. Te midden van de Elzas, het Zwarte Woud en het begin van het Jura-gebergte is het de ideale bestemming voor een uitstapje naar de natuur, maar ook voor een korte stedentrip.

dichtbij-basel

2  Birmingham, Engeland

Veel mensen zijn al wel eens in Engeland geweest, maar verder dan Londen komen de meesten daarbij niet. En dat terwijl Engeland zoveel meer is dan die – toegegeven, érg leuke – hoofdstad. Zo vlieg je in één uur en vijftien minuten naar het bruisende Birmingham. De 1,1 miljoen inwoners tellende stad is de tweede van Groot Brittannië. En met onder meer diverse musea, festivals en veel winkelgelegenheden biedt Birmingham voor ieder wat wils.

dichtbij-birmingham
© Mihai-Bogdan Lazar, via Shutterstock

3  Aalborg, Denemarken

Denemarken heeft een vergelijkbaar ‘probleem’. Vraag tien Nederlanders om – naast Kopenhagen – een Deense stad te noemen en zeker zes zullen voorzichtig “Legoland?” proberen. Aalborg, een universiteitsstad in de regio Noord-Jutland, zou wél een goed antwoord geweest zijn. En een erg leuk antwoord bovendien, want niet voor niets werd Aalborg onlangs aangewezen als op-drie-na leukste kleine stad van Europa.

dichtbij-aalborg

4  Cardiff, Wales

Wales lijkt een beetje het Friesland van Groot Brittannië. Een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en een eigen taal die vrijwel onbegrijpelijk is. Extra lange plaatsnaamborden vol medeklinkers zorgen vaak voor hilariteit onder toeristen. Havenstad Cardiff (Welsh: Caerdydd) is de verrassend leuke hoofdstad van Brits-Friesland.

dichtbij-cardiff

5  Neurenberg, Duitsland

De bijna 1.000 jaar oude stad Neurenberg telt ongeveer 500.000 inwoners, waarmee het – na München – de tweede stad van Beieren is. Met KLM of Air Berlin ben je er in een uur en vijf minuten. De (gereconstrueerde) oude binnenstad, een tiental musea, het Staatstheater en het indrukwekkende Zeppelinfeld zijn slechts enkele bezienswaardigheden die de ‘Speelgoedhoofdstad van Europa’ te bieden heeft.

dichtbij-neurenberg
Ook met Kerst is Neurenberg érg sfeervol, via Scirocco340

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 39363 keer gelezen

Tags: , , , ,


Reacties

D. Verhoeven30/04/2014 10:31

Om nog meer tijdwinst te boeken kan je met de auto naar Schiphol en vooraf reserveren om te parkeren. De beste aanbieder hiervoor kan je vinden op mijn website goedkoopparkerenschiphol.eu. Maar hier kan je ook een aantal leuke blogs over Schiphol vinden.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *