Travel Blog

okt 21

Mauritius, het paradijs bestaat echt!

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Linda Folkers

Veel mensen kennen Mauritius als de ultieme honeymoon bestemming, waarbij je geniet van elkaar, een prachtig 5-sterren hotel en de paradijselijk witte stranden. Mauritius heeft echter nog veel meer te bieden. In dit blog artikel laten we je kennis maken met de veelzijdigheid van dit tropische paradijs.

Een aanrader is om tijdens je verblijf een auto te huren. Op deze manier kun je zelf het binnenland ontdekken, naar de verschillende strandjes hoppen of de Centrale markt in de hoofdstad Port Louis bezoeken. Mauritius is veelzijdig qua natuur, maar ook op culinair gebied. Naast de westerse keuken en Creoolse gerechten kun je er ook overheerlijke Indiase curry’s eten.

Het tijdsverschil met Nederland is ook een voordeel van deze bestemming. Tijdens onze wintertijd is het op Mauritius 3 uur later en in onze zomer maar 2 uur. Vanwege dit minimale tijdsverschil heb je zo goed als geen last van een jetlag, ideaal!

Zonsondergang vanaf het strand van Le Morne

Chamarel en Black River Gorges nationaal park

Op Mauritius zijn meerdere watervallen te vinden, maar die van Chamarel is toch wel de meest bijzondere en onze favoriet. Als je naar de foto kijkt, begrijp je wel waarom. De Chamarel waterval is met zijn 83 meter de hoogste waterval van het eiland en het water valt met een flinke snelheid naar beneden. De waterval ligt vlakbij het Black River Gorges nationaal park. Dit park is het grootste nationale park van Mauritius en ligt in het zuidwesten van het eiland. Het park heeft een oppervlakte van 70km2 en er zijn talloze wandelpaden te vinden in verschillende moeilijkheidsgraden met fantastische panoramische uitzichten. Er zijn ook veel verschillende bloeiende planten te vinden en er leven 9 soorten vogels die alleen op Mauritius voorkomen. Bijzonder toch?
 
Tip: neem je hiking schoenen, zonnebrand creme en muggenspray mee
 

Chamarel waterval
Chamarel waterval op Mauritius

Eilandjes rondom Mauritius

Een leuke dagtrip is een boottocht naar de 3 eilandjes, Gunner’s Quoin, Flat island en Round island, die ten noorden van Mauritius liggen. Als je met een speedboat gaat ben je de catamarans voor en heb je, afhankelijk van hoe laat je vertrekt, Flat island, waar de ongerepte stranden witter dan wit zijn, voor jezelf. Onderweg, afhankelijk van het seizoen, is de kans groot dat je walvissen en dolfijnen tegenkomt. Een bijzondere ervaring kan ik je zeggen.

De stranden van het eilandje Ile aux Cerfs, in het oosten van Mauritius, zijn ook oogverblindend mooi. Houdt er wel rekening mee dat deze locatie druk bezocht wordt door toeristen en locals. Als je meer voor de rust komt dan kun je de toeristische stukken overslaan. Het zou zonde zijn als je dit eilandje overslaat, omdat het er wel heeeel erg mooi is.
 

Cap Malheureux met uitzicht op Gunner’s Quoin

(Onder)waterparadijs

Mauritius staat ook bekend om zijn vele mogelijkheden op het gebied van watersport. Het is namelijk een fantastische duik- en snorkelbestemming. De duikspots zijn met name in het noorden, oosten en zuiden van het eiland te vinden. Daarnaast staat het eiland ook bekend om zijn goede kite- en windsurf locaties. Met name Le Morne Brabant, het zuidwestelijke puntje van Mauritius, is populair bij surfers.
 
Tip: kijk romantisch naar de zonsondergang vanaf het strand bij Le Morne

Diverse watersportactiviteiten op Mauritius

Overige activiteiten

Naast de (onder)wateractiviteiten heeft Mauritius ook veel bezienswaardigheden op het land. Eén hiervan is de populaire botanische tuin van Pamplemousses. Dit is de oudste van het zuidelijk halfrond en je vindt er een verzameling zeldzame plantensoorten, medicinale planten, specerijen, varens en orchideeën.
 
Een natuurfenomeen dat je ook zeker niet mag missen is Chamarel Seven Coloured Earth. Deze duinen bestaan uit zeven kleuren en de patronen zijn door duizenden jaren regen tot stand gekomen. Uniek is dat elke zandlaag een andere kleur heeft en dat de kleuren niet door elkaar lopen.

Gigantische waterlelies
Chamarel Seven Coloured Earth

Vlieg met Air Mauritius naar Mauritius

Air Mauritius is behalve de nationale luchtvaartmaatschappij ook een trotse ambassadeur van het paradijselijke eiland. Eénmaal aan boord ervaar je direct de warme Mauritiaanse gastvrijheid van het cabinepersoneel die je met een glimlach verwelkomt. Voor de kwaliteit van de service, zowel op de grond als ook in de lucht, heeft Air Mauritius verschillende internationale onderscheidingen ontvangen waaronder de prestigieuze World Travel Award voor Leading Airline in de Indische Oceaan. Air Mauritius vliegt dagelijks tussen Parijs en Mauritius. De vluchten tussen Amsterdam en Parijs v.v. worden uitgevoerd door onze partners KLM en Air France. De overstap in Parijs is eenvoudig in dezelfde terminal.

BOEK NU JE VLIEGTICKET NAAR MAURITIUS


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie