Travel Blog

dec 02

Vijf uitstapjes naar de zon

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Linda Folkers

De meteorologische winter is inmiddels al begonnen, maar dat is aan de temperatuur nog niet te merken. De échte winter moet immers nog komen! Met ijs en sneeuw is natuurlijk genoeg plezier te beleven (wintersport, yay!), maar stiekem verlangen we nu alweer naar de zomer. Naar de zon. En voor wie écht niet zonder de zon kan, hebben we vijf tips voor plekken waar het ook tijdens (onze) wintermaanden lekker warm is.

Bangkok – Thailand

Deze metropool telt ruim 15 miljoen inwoners en is de hoofdstad van Thailand. In januari is het meestal zo’n 32 graden in deze stad, Bangkok geldt dan ook officieus als warmste stad van de wereld, over het gehele jaar – dag en nacht – gemeten. Ook ’s nachts is het er meestal zo’n 20 graden en dus kent Bangkok ook een zeer levendig nachtleven. Het historisch centrum van Bangkok ligt op het eiland Rattanakosin en kent een aantal prachtige tempels. Buiten het centrum zijn een aantal zakendistricten, waar een grote hoeveelheid aan enorme wolkenkrabbers gevestigd is. Bangkok is dus zeker geschikt voor een adembenemende citytrip, vol Oosterse cultuur en een boeiend nachtleven. In Bangkok kun je ook nog eens uitgebreid shoppen. Kortom, de stad heeft veel te bieden.

Vlieg v.a. €385 al naar Bangkok!

bangkok

Manilla – Filipijnen

Hoofdstad van de Filipijnen, gelegen aan de Baai van Manilla. De stad zelf is niet zo gek groot, maar de agglomeratie bestaat wel uit zestien steden en maakt het wel een groot gebied. Manilla ligt praktisch op de evenaar, waardoor er weinig temperatuurschommelingen zijn. In Manilla is het daardoor altijd vrij warm; Nooit kouder dan 20 graden, nooit warmer dan 38 graden. In de komende vier maanden, tot eind april, is hier het droogteseizoen, wat natuurlijk reden te meer is om deze koude wintermaanden naar Manilla af te reizen. De stad is gesticht door de Spanjaarden en het koloniale verleden is nog goed terug te zien in de stad. Manilla is een stad van uitersten. Er wonen veel miljonairs en heeft zeer rijke, verzorgde buurten maar ook heel veel sloppenwijken. Je kunt hier gerust een mooie stedentrip maken, want de stad heeft veel te bieden en ook in Manilla kun je uitstekend shoppen.

Vlieg v.a. €470 al naar Manilla!

manilla

Muscat – Oman

De hoofdstad van Oman is Muscat en wordt één van de mooiste Arabische steden genoemd. De Grand Mosque is een enorme moskee, vol keramiek en mosaïek. De stad zelf is een prachtig doolhof van kleine straatjes, vele poorten en wat kleinere gebedshuizen. In de winter is het in Muscat met ongeveer 25 graden goed toeven. Muscat staat bekend om haar vele kwaliteitsrestaurantjes. Muscat staat enigszins in de schaduw van Dubai als het gaat om toerisme, dus het is hier vrij rustig. Omdat het een islamitisch land betreft, is alcohol in principe verboden. Sommige hotels en nachtclubs hebben echter een vergunning. Muscat is in een ver verleden een Portugese kolonie geweest en enkele forten uit die tijd staan nog fier overend.

Vlieg v.a. €300 al naar Muscat!

muscat

Colombo – Sri Lanka

Wat topografie vooraf: Het klopt dat Sri Jayewardenapura Kotte de officiële hoofdstad is van Sri Lanka. Deze stad is echter een voorstad van Colombo, de grootste stad van het eiland en tevens de commerciële hoofdstad. In Colombo is het in januari zo’n 31 graden en de voordeligste manier om de stad te bezoeken is vanaf Brussel. Colombo is zeer veelzijdig en multicultureel; Je vindt er historische gebouwen uit de koloniale tijd, je vindt gebedshuizen van alle wereldgodsdiensten zoals de islam, het boeddhisme en het hindoeïsme. Omdat Colombo een zeer belangrijke handels- en havenstad is, kent Colombo ook een zeer modern zakendistrict. In de 16e eeuw en 17e eeuw waren de Nederlanders nadrukkelijk aanwezig op Sri Lanka. Naast het Nederlands Museum zie je dat ook terug aan diverse typisch Nederlandse kanalen. Colombo is een levendige stad en een interessante locatie voor een stedentrip.

Vlieg v.a. €534 al naar Colombo!

colombo

Praia – Kaapverdische Eilanden

Praia, of Cidade da Praia zoals het officieel heet, is de hoofdstad van Kaapverdië en daar is het nu met 25 graden ook lekker zonnig. Praia ligt op het grootste eiland Santiago en is ook de grootste stad van het land, met ongeveer 62.000 inwoners. Net als in Muscat, zijn ook hier de Portugezen langs geweest en hebben er in 1590 een groot fort gebouwd. In het fort werd aan slavenhandel gedaan en de slavenhandelsposten zijn nog steeds te bezoeken. Praia is erg levendig en kent een echt buitenleven. Dagelijks zijn er zeer kleurrijke markten te vinden en is het druk op straat. Praia wordt gezien als een zeer typisch Afrikaanse stad, wat in stand gehouden wordt door diverse festivals voor Afrikaanse muziek. Muziek is in Praia sowieso belangrijk, vrijwel dagelijks zijn er liveconcerten te bezoeken. Het eiland zelf is erg groen en bergachtig en geschikt voor een avontuurlijke wandeling.

Vlieg v.a. €313 al naar Praia!

praia

Gepost in Inspiratie buiten Europa | 1629 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *