Travel Blog

sep 19

Weg van de massa

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Linda Folkers

Aeroflot vliegt naar tal van bestemmingen zoals Mongolië, Armenië, Oezbekistan en Kazachstan. Een trip naar één van deze bestemmingen betekent een reis weg van de massa en op zoek naar de prachtige natuur en steden die een belangrijke schakel waren aan de Zijderoute. 

Mongolië

Mongolië is het dunstbevolkte land ter wereld. Het land wordt gedomineerd door ruige gebergtes, de Gobi woestijn en eindeloze steppes waar Dzjenigis Khan, de stichter van het Mongoolse Rijk, zijn sporen heeft achtergelaten en de lokale bevolking al honderden jaren in gertenten leeft. Een geweldige kampeerervaring is een verblijf in een gertent, tijdens je reis door dit ongerepte land. Het Altaj gebergte is het meest afgelegen gebied van Mongolië. Hier vind je de hoogste, met sneeuw bedekte, bergen van het land en een ongerepte natuur.

Hiken door de woestijn van Mongolië

Kazachstan

Kazachstan ligt in Centraal-Azië en is ’the place to be’ voor de avontuurlijke reiziger. Helemaal wanneer je op zoek bent naar dramatische landschappen en futoristische steden. Het land heeft grote hoogteverschillen en de hoge bergkammen zijn bedekt met eeuwige sneeuw. Er zijn ook tal van nationale parken en natuurreservaten. Met name in de provincie van Almaty. Je kunt hier fantastisch hiken en genieten van de bergmeren en prachtige uitzichten.

Big Almaty Lake in Kazachstan

Armenië

Armenië staat bekend om zijn gastvrije bevolking en vele historische kloosters, kerken en andere historische bouwwerken, zoals de ruïnes van de Zvartnos tempel in Yerevan. De natuur nodigt uit tot het maken van mooie, lange wandelingen. Yerevan, de hoofdstad van Armenië, is levendig en de grootste stad van het land. De berg Ararat, een uitgedoofde vulkaan, is vanuit de stad goed te zien. Deze ligt niet, zoals mensen denken, in Armenië, maar op Turks grondgebied.

Ruines van de Zvartnos tempel in Yerevan, Armenië

Oezbekistan

Net als bij de vorige landen liep de Zijderoute ook door Oezbekistan. Het land grenst aan Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Afghanistan en Turkmenistan en is een top bestemming als je geïnteresseerd bent in cultuur. Er zijn vele musea, moskeëen en monumenten te vinden. Interessante plaatsen om te bezoeken zijn sprookjesachtig Khiva, historisch Bukhara, de hoofdstad Taskent en Samarkand. Ben je op zoek naar een ‘1001 nacht’ sprookjes gevoel? Bezoek dan zeker Samarkand, ook wel het ‘Rome van het Oosten’ genoemd.

Samarkand in Oezbekistan

Boek nu je vliegticket

Aeroflot is één van de meest punctuele airlines ter wereld en heeft de jongste vloot ter wereld*. Je reist altijd in een jong en modern vliegtuig. Ze hebben snelle verbindingen via Moskou naar Azië tegen scherpe tarieven.
Boek snel je Aeroflot vliegticket naar deze bijzondere bestemmingen!

*van alle airlines met een vloot van meer dan 100 vliegtuigen volgens Flight Global Data April 2019


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *