Travel Blog

dec 19

Vliegen vanaf Maastricht gemiddeld het goedkoopst

Gepost in Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

Reizigers die vanaf Maastricht-Aachen Airport vertrekken, hebben gemiddeld het minste betaald voor hun vliegticket. Dit blijkt uit onderzoek van Tix.nl. Met een gemiddelde ticketprijs van €158,32 is Maastricht goedkoper dan de andere regionale vliegvelden in de Benelux, die min of meer vergelijkbare bestemmingen aandoen.

Gemiddelde ticketprijzen per vliegveld

Met een gemiddeld tarief van €159,90 is Brussel-Charleroi net iets duurder dan Maastricht. Het verschil met Eindhoven (€168,22) en Groningen (€172,72), maar vooral Rotterdam-The Hague (€219,57) en Luik (€238,89) is een stuk groter.

De gemiddelde tarieven van een reis vanaf Brussels Airport en Amsterdam Schiphol Airport, die beide ook bestemmingen ver buiten Europa aandoen, liggen zeer dicht bij elkaar. In Amsterdam ben je, met €403,34 tegen €404,44, gemiddeld iets meer dan een euro goedkoper uit voor een vliegticket. Vluchten die vanaf het vergelijkbare Düsseldorf International Airport vertrekken zijn met €387,28 echter een stuk goedkoper.

Routes vergeleken

Door een verschil in bestemmingen waarop gevlogen kan worden, komen de vliegvelden qua aanbod niet exact met elkaar overeen. Desondanks zijn er een groot aantal bestemmingen die door meerdere, of zelfs door alle luchthavens worden aangedaan en daardoor goed met elkaar kunnen worden vergeleken.

Bestemming (reg.): Goedkoopste vanaf: Gemiddeld tarief: Verschil met duurste:
Alicante Brussel-Charleroi €131 55%
Bergamo Maastricht Aachen Airport €52 62%
Faro Brussel-Charleroi €143 57%
Gerona Brussel-Charleroi €90 23%

 

Bestemming (glob.): Goedkoopste vanaf: Gemiddeld tarief: Verschil met duurste:
Atlanta Düsseldorf Airport €639 16%
Moskou Düsseldorf Airport €246 26%
New York Brussel International €558 14%

Goedkoopste bestemmingen

Treviso (Italië, €92) en Barcelona-Gerona (103 euro) zijn voordelige vliegbestemmingen. Bergamo (eveneens Italië) is gemiddeld echter de goedkoopste bestemming om naar toe te vliegen. Voor gemiddeld 81 euro vlieg je naar dit vliegveld bij Milaan. Vanaf Maastricht Aachen Airport betaal je voor een ticket naar Bergamo zelfs nóg minder, met een gemiddeld tarief van 52 euro.

 
De gegevens zijn gebaseerd op boekingsdata van Tix.nl. Vragen over dit onderzoek? Neem gerust even contact op.

Gepost in Onderzoeken | 202 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *