Travel Blog

feb 22

Le Vercors goedkoopste wintersportbestemming

Gepost in Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

In het Franse Le Vercors sta je voor de laagste prijs op de skipiste. Voor een (retour)vliegticket naar het nabijgelegen Grenoble en een skipas voor de piste van Le Vercors betaal je gemiddeld €153,70 per persoon. Chamrousse en Lac Blanc zijn enkele euro’s duurder. Franse skigebieden domineren de budget-top tien, want het Duitse Am Feldberg is de enige niet-Franse wintersportbestemming in het overzicht. De duurste wintersportbestemming in Europa is het Noorse Voss, dat met een gemiddeld tarief van €308,30 ruim tweemaal zo duur is als Le Vercors.

TIX.nl vergeleek hiervoor de tarieven van skipassen en vliegtickets tijdens het wintersportseizoen. Hierbij werd enkel gekeken naar wintersportgebieden die over minimaal 15 kilometer skipiste beschikken, en maximaal 100 kilometer van een vliegveld liggen dat vanuit Nederland direct bereikbaar is.

 

Skigebied Vliegveld Tarief skipas + retourticket
Le Vercors (Frankrijk) Grenoble €153,70
Chamrousse (Frankrijk) Grenoble €154,20
Lac Blanc (Frankrijk) Basel €154,90
Labresse (Frankrijk) Basel €160,70
Am Feldberg (Duitsland) Basel €166,40
Thollon (Frankrijk) Genève €172,45
Monts Jura (Frankrijk) Genève €176,90
Praz de Lys (Frankrijk) Genève €178,95
Massif des Aravis (Frankrijk) Genève €186,45
Le Sauze (Frankrijk) Nice €189,85
Voss (Noorwegen) Bergen €308,30

 
Dankzij hogere gemiddelde vliegticketprijzen tijdens het wintersportseizoen eindigen de meeste populaire Oostenrijkse skigebieden in de middenmoot. Daarbij zijn de ski-oorden rondom Salzburg vaak net wat goedkoper dan de pistes in de buurt van Innsbruck. Ook trekt Salzburg over het algemeen meer wintersporters aan die in groepsverband reizen.

Gepost in Onderzoeken | 819 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *