Travel Blog

nov 23

De populairste bestemmingen onder senioren

Gepost in Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

Nu het herfstachtige weer steeds vaker een winters randje krijgt, zoeken veel -vooral oudere- Nederlanders een warmere plek op om de winter door te brengen. Tix.nl onderzocht waar senioren het meest naartoe vliegen tijdens de wintermaanden, en berekende ook wat populaire zomerbestemmingen zijn onder oudere reizigers.

Overwinteren in Spanje

Spanje is de populairste bestemming om te overwinteren. Vooral Alicante is een echte seniorenbestemming; op najaars- en wintervluchten naar de vlakbij Benidorm gelegen luchthaven is ruim 20% van de passagiers 60 jaar of ouder. Ook Lanzarote, Tenerife, Málaga en het Portugese Faro behoren tot de tien populairste herfst- en winterbestemmingen onder senioren.

Senioren die de herfst of winter liever ver van huis doorbrengen, vertrekken het vaakst naar Bangkok, Kaapstad of Denpasar (Bali). De laatste bestemming is procentueel gezien zelfs het populairst onder senioren, want tijdens de herfst- en wintermaanden is 22% van de reizigers naar Denpasar minimaal 60 jaar oud.

Zomer in Zuid-Frankrijk

Ook in het voorjaar zijn Malaga en Alicante nog populair, maar tijdens de zomermaanden vliegen senioren vooral naar Zuid-Frankrijk. Eén op de vijf reizigers naar Toulouse of Clermont-Ferrand is zestigplusser, terwijl ook Carcassonne, Nice en Lyon bij de populairste senioren-zomerbestemmingen horen. Andere Europese bestemmingen uit de top tien zijn Bilbao (Spanje) en Florence (Italië).

Verre reizen in de zomer worden vooral naar Canada gemaakt, met Toronto en Montréal, maar ook Vancouver als favoriete bestemmingen. Verder boeken ouderen ook relatief vaak een vliegticket naar het Israëlische Tel Aviv en de Auckland (Nieuw-Zeeland).

Minst populair

In de herfst en winter zijn Londen en Berlijn verhoudingsgewijs het minst geliefd onder senioren; minder dan 3% van de reizigers is 60 jaar of ouder. Tijdens de zomermaanden bungelen Hanoi (0,9%), Ibiza (1,4%) en Valencia (1,8%) onderaan de lijst.

Gepost in Onderzoeken | 2737 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *