Travel Blog

apr 05

Tarieven ruimbagage in één jaar tot 30% gestegen

Gepost in Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

Vorig jaar berichtten we al dat het meenemen van een koffer soms duurder kan zijn dan het boeken van een extra vliegticket. Nog geen jaar later blijkt dit nog meer het geval, nu diverse vliegtuigmaatschappijen in aanloop naar het hoogseizoen hun tarieven voor ruimbagage hebben verhoogd. Soms tot wel dertig procent.

Grootste prijsstijgingen

Zeven van de dertien onderzochte airlines hebben de tarieven voor het (al dan niet online) inchecken het afgelopen half jaar gewijzigd. In alle gevallen betreft het verhogingen, waarbij Corendon de wijziging met de grootste impact doorvoerde. Het meenemen van een koffer van 22 kilo kostte in 2016 nog twintig euro, nu is dit €26 – een prijsstijging van 30%. Ook verhoogden zij de tarieven voor lichtere koffers, het inchecken van een koffer op de luchthaven en voor koffers met overgewicht.

Ook Eurowings, Transavia en Wizzair verhoogden meerdere ruimbagagetarieven, met gemiddeld 21%. Daarnaast verhoogde Easyjet enkel de kosten van het inchecken van een koffer op de luchthaven, terwijl Vueling het minimumtarief van een koffer met €3,- per vlucht verhoogde.

Onderzichtige tarieven

Inmiddels hanteren zeker zes airlines variabele ruimbagagetarieven. Deze kunnen verschillen per periode en per route of reisafstand. Zo ben je voor een koffer van 22 kilo bij Transavia minimaal 17 en maximaal 42 euro kwijt, terwijl een 15 kilo wegende koffer bij Wizzair ergens tussen de €16 en €55 kost.

De daadwerkelijke tarieven van de ruimbagage worden pas laat in het boekingsproces zichtbaar, wat het vergelijken van totaalprijzen aanzienlijk bemoeilijkt. Vooral bij lowcostairlines worden variabele ruimbagagetarieven gehanteerd.

Een actueel overzicht met tarieven van ruimbagage kun je hier bekijken.

Gepost in Onderzoeken | 2688 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *