Travel Blog

jun 07

Aantal boekingen naar Qatar daalt, Qatar Airways vooralsnog stabiel

Gepost in Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

Nadat afgelopen zondag meerdere landen in het Midden-Oosten de diplomatieke banden met Qatar hebben verbroken, is het aantal geboekte vluchten naar het golfstaatje afgenomen. Het aantal zoekopdrachten naar vliegtickets met Doha als eindbestemming daalde sinds het uitspreken van de boycot zelfs met 56%.

Het aantal boekingen bij luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, die na een tussenstop in Doha naar een groot aantal bestemmingen in met name Azië vliegt, blijft vooralsnog redelijk stabiel. Er is een lichte daling zichtbaar in het aantal boekingen, maar Nederlandse reizigers vliegen vooralsnog gewoon met Qatar Airways.

Vluchten met overstap

Het reisadvies voor reizigers met Qatar als eindbestemming is inmiddels aangepast door de Rijksoverheid. Reizigers die via Qatar reizen, zullen echter weinig merken van de situatie. Wel zullen vluchten mogelijk iets langer duren, omdat onder meer Saoedi Arabië het luchtruim heeft gesloten voor Qatarese vliegtuigen, en er dus moet worden omgevlogen door Qatar Airways. Naar Nederland is deze route niet veel langer, maar voor vluchten van Doha naar Afrika of Amerika is de vertraging een stuk groter. Vliegtuigen van Doha naar Rio de Janeiro moeten nu een tussenstop maken in Athene, omdat ze vanwege de langere vliegroute anders te weinig brandstof overhouden.

Van de landen die bij de publiekelijke boycot zijn betrokken, is alleen eilandengroep de Malediven eindbestemming van een doorvliegroute vanuit Nederland via de Qatarese hoofdstad. Daar is het momenteel echter regenseizoen, waardoor de tropische eilanden tijdelijk minder in trek zijn bij vakantiegangers. Bovendien is een vliegverbod naar de Malediven voor vliegtuigen uit Qatar op dit moment niet aan de orde.

Vragen van verontruste reizigers

De klantenservice van TIX.nl krijgt wel veel vragen over de situatie. Reizigers die al een vlucht hebben geboekt, willen weten of de diplomatieke boycot invloed kan hebben op hun reisplannen. Hoewel er enkele vluchtschema’s zijn gewijzigd, is dat in veel gevallen niet het geval. Omdat de gevolgen van de door de Arabische landen opgelegde maatregelen nog onduidelijk zijn, is het echter wel verstandig om de laatste reisinformatie en de website en/ of app van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden, als je naar of via Qatar reist.

Gepost in Onderzoeken | 1559 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *