Travel Blog

jan 11

Zakelijke reiziger vliegt weer business class

Gepost in Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

Tijdens de financiële crisis kozen veel bedrijven er vanwege kostenbesparing voor om hun medewerkers niet meer business class, maar economy class te laten vliegen. Nu er steeds meer signalen zijn dat de crisis bezworen is, stijgt het aantal zakelijke business class-boekingen snel.

Vooral sinds medio 2016 neemt het percentage business class reizigers snel toe, terwijl het aantal zakelijke reizigers stabiel bleef. Het percentage business class boekingen van zakelijke reizigers lag tijdens de laatste maanden van 2016 meer dan 50% hoger, dan in dezelfde periode drie jaar eerder.

De particuliere reiziger houdt de hand vooralsnog op de knip, en vliegt niet vaker business class dan voorheen. Minder dan een half procent van de particuliere reizigers vliegt in de zakelijke klasse.

Priority boarding

Ook het aantal passagiers dat er voor kiest om, tegen betaling, met voorrang aan boord van het vliegtuig te gaan stijgt. In 2016 maakte 10,6% meer reizigers gebruik van de premium instapservice dan in 2014.

Overigens bieden niet alle luchtvaartmaatschappijen priority boarding aan. Van de airlines die deze mogelijkheid wel bieden, is dit verhoudingsgewijs het meest in trek bij Wizzair. Ongeveer één op de 10 passagiers van de Hongaarse lowcostairline stapt het liefst met voorrang in.

Gepost in Onderzoeken | 1404 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Stefaan Ghijs01/02/2018 11:59

Dezelfde beweging en groei kan je ook zien in de privé luchtvaart. De lucht taxi FlyAeolus kende een groei van meer dan 200%.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *