Travel Blog

apr 20

’s Werelds mooiste wolkenkroegen

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | geplaatst door Jurriaan Teulings

Als je de drukke straten van ’s werelds metropolen wenst te ontsnappen, is één optie het snelst: de lift. Naar een rooftopbar welteverstaan. Hier verstomt verkeerslawaai tot achtergrondruis, en kan er een blik worden geworpen op wat de grote stad elders ontbeert: een horizon. Liefst rond zonsondergang, met een kunstige cocktail in de hand. Met name in steden waar het flink kan broeien zijn rooftopbars ongekend populair. Tix viste de krenten voor je uit de pap!

Bangkok

De Thaise hoofdstad is misschien wel het extreemste voorbeeld. De onaflatende hitte heeft er tot een ware rooftop-revolutie geleid: inmiddels is het aanbod van wolkenkroegen er zó ruim een nieuwe aanwinst van goeden huize moet komen om te imponeren. HISO, bovenop het hippe Sofitel So hotel, is daarin geslaagd. Het weet zich te onderscheiden met een zeldzaam uitzicht over het weelderige Lumphini Park, met daarachter een fonkelende skyline.

Sofitel So Bangkok - Park Society

Singapore

Ook in Singapore – wat tegenwoordig meer miljonairs per hoofd van de bevolking telt dan welk land dan ook – is men behoorlijk verwend. Er is veel geschreven over Marina Bay Sands casinohotel, dat bovenop drie torens een volle hectare van decadent vertier ondersteunt. Naast de 150 meter lange infinity pool schittert de Ku Dé Ta Club Lounge.

Prima, maar qua rooftop bar kan het nóg beter. Aan de overkant van de baai bevindt zich de New Asia bar, bovenop het Swissôtel The Stamford. Dat presenteert elke laatste donderdag van de maand zijn geheime wapen: een feestje op het helikopterplatform op het dak. Dat is bovenop de 71e verdieping aanzienlijk hoger dan het Marina Bay Sands. Bovendien is het uitzicht er beter: namelijk óp het Marina Bay Sands, waarvan de laser- en lichtshow elke dag na zonsondergang over de baai schiet.

singapore mbs

Mumbai

In Mumbai is zo’n lichtshow overbodig. Het nauwkeurig rondom zonsondergang geplande happy hour van Aer, bovenop het Four Seasons Hotel, gaat er gepaard met het ontsteken van de lichten in een van de grootste en meest dichtstbevolkte steden ter wereld. En dat is al spektakel genoeg.

Bombay four seasons

Hongkong

Ozone, bovenin het Ritz Carlton in Hongkong, heeft het echter allemaal. Enerzijds is er het zicht op de lasershow die elke dag klokslag 8 uur van de hele skyline van Hong Kong Island een reuzenflipperkast maakt. Anderzijds het ontzagwekkende uitzicht over Victoria Harbour en omgeving. Het betreft hier niet minder dan de hoogste hotelbar ter wereld – op een duizelingwekkende hoogte van een halve kilometer. Het feit dat het is ingericht als een luxe ruimteschip, benadrukt nog eens dat men hier een eind richting ozonlaag zit.

ozone

New York

Gallow Green in New York daarentegen, is een stuk dichter bij de grond. Maar deze populaire rooftop bar maakt zijn lagere positie geheel goed met een extra laagje drama: het bevindt zich bovenop het bizarre – en fictionele – hotel McKittrick. Het gebouw huisvest de interactieve theatervoorstelling Sleep No More, verspreid over vijf verdiepingen. Aan de bar, die los van het ‘hotel’ te bezoeken is, waakt een ‘cocktail historicus’ over de authenticiteit van de drankjes – straffe Manhattans bijvoorbeeld.

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | 1413 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *