Travel Blog

aug 15

Eilandhoppen in Indonesië met Cathay Pacific

Gepost in Tix.nl | geplaatst door Redactie Tix

Eilandhoppen! Met meer dan 17.000 eilanden blijft Indonesië je keer op keer verrassen. Bezoek de Borobudur op Java, surf op de Balinese golven of spot orang-oetans op het unieke Sumatra. Wij helpen je op weg met de allerleukste highlights op deze eilanden!

De Borobudur en Bromo vulkaan op Java

Vlieg met Cathay Pacific via Hong Kong naar Jakarta of Surabaya. Tijdens de vlucht van bijna 14 uur geniet je van Aziatische gastvrijheid. Zak onderuit in een zachte stoel met verstelbare hoofdsteun en voldoende beenruimte terwijl je een film of tv-serie kijkt. Tegelijkertijd smul je van internationale en Oosters geïnspireerde gerechten.

Op Java is de belangrijkste highlight zonder twijfel de Borobudur, de grootse Boeddhistische tempel ter wereld. De tempel bestaat uit 9 etages met op de bovenste etage 72 kleine stoepa’s. Hierin zitten beelden van Boeddha. Wanneer je deze aanraakt via de gaten in de stoepa ontvang je volgens het lokale bijgeloof eeuwig geluk.

Borobudur
De Borobudur is de belangrijkste highlight op Java

Zin in avontuur? Plan dan een trip richting de indrukwekkende Bromo vulkaan. Diep in de nacht maak je een klim naar boven, om vervolgens tijdens zonsopkomst de top te bereiken. Trakteer jezelf op een magisch uitzicht over het maanlandschap en groene omgeving. Instagram-waardige foto’s zijn hier gegarandeerd!

bromo-vulkaan
Een magisch uitzicht tijdens zonsopkomst

Hip en happening Bali

Vervolg de reis per ferry naar het populaire eiland Bali. Het is ook mogelijk om het avontuur hier te starten, Cathay Pacific vliegt namelijk ook naar de hoofdstad Denpasar. Met groene rijstvelden, actieve vulkanen en goede surfspots staat dit eiland bij veel reizigers bovenaan het lijstje.

Het mooie Ubud is met zijn relaxte sfeer een echte aanrader. Je kunt hier goed eten, souvenirs kopen en uitstapjes maken naar het Monkey Forest of de rijstvelden van Tegalalang. Huur een scooter en ontdek Canggu, Seminyak en meer!

tegalalang
Wandel door de rijstvelden van Tegalalang in Ubud

Orang-oetans en overweldigende natuur op Sumatra

Vanuit Java kun je er ook voor kiezen om de ferry te nemen naar Sumatra. Plan je je reis vanaf november? Dan heb je de mogelijkheid om met Cathay Pacific naar Medan te vliegen. Hoewel deze stad veel interessante bezienswaardigheden heeft, kom je naar Sumatra voor de overweldigende natuur!

Wat je zeker op je lijstje moet zetten is een trektocht door de jungle vanaf het dorpje Bukit Lawang. In Gunug Leuser National Park vind je namelijk de bekendste inwoner van Sumatra: de orang-oetan! Ook heb je hier de kans om tijgers en olifanten te spotten.

Naast schitterende oerwouden en vulkanen bestaat het eiland uit watervallen, stranden en meren. Reis vanuit Bukit Lawang door naar Lake Toba, het grootste meer van Zuidoost-Azië. Ontmoet de lokale bewoners, de Toba Batak-stam, en ontdek de prachtige omgeving.

Orang-oetans op Sumatra
In Gunug Leuser National Park vind je de bekendste inwoners van Sumatra

Of je er nu voor kiest om één eiland aan te doen of van eiland naar eiland te hoppen: in Indonesië ga je hoe dan ook een heerlijke tijd tegemoet! Met Cathay Pacific vlieg je vanuit hun thuisbasis Hong Kong in luxe en comfort naar bijna 200 bestemmingen wereldwijd.

Gepost in Tix.nl | 1152 keer gelezen

Tags: , , , , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *