Travel Blog

nov 03

Zes keer weg in november, voor minder dan €50

Gepost in Tix.nl | geplaatst door Linda Folkers

Op Tix.nl/zon zie je een wereldkaart en kun je een aantal voorkeuren aangeven. Wat blijkt? Voor minder dan vijftig euro kun je in november nog heen en terugvliegen naar diverse leuke bestemmingen in Europa. Voor ieder wat wils. Zon, historie, natuur, bergen en uitgaansgelegenheden. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

1. Katowice (Polen) – vanaf €21,23

Katowice zelf is een flinke industriestad, waar ruim 300.000 mensen wonen. Niet ver van Katowice ligt echter Krakau, dat eenvoudig per trein of pendelbus te bereiken is. Krakau is niet alleen nog een stuk groter dan Katowice, maar heeft ook een prachtige historische binnenstad. Sterker, Krakau wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa en wordt ook ‘Het Florence van Polen’ genoemd. De stad kwam vrijwel ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog en de gehele binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Krakau is daarnaast een echte studentenstad en kent een prima uitgaansleven. Vooral het gebied rond het Rynek Glówny plein is bruisend.

krakau

2. Dublin (Ierland) – vanaf €43,70

De Ierse hoofdstad Dublin is een metropool en ligt aan de oostkust van het eiland aan de Ierse Zee. Met de St. Michan-kerk en de Saint Patrick Cathedral heeft Dublin twee middeleeuwse kerken en in het midden van de stad ligt het Dublin Castle. Dit enorme kasteel kent twee musea, een bibliotheek, twee tuinen, enkele restaurants en cafés en ook de overheid heeft hier ruimte. Maar Dublin staat toch vooral bekend om haar whiskey en Guinness. Je vindt in Dublin dan ook de Jamesonstokerij en de Guinnessbrouwerij, die uiteraard te bezoeken zijn. De Jamesonstokerij heeft een schoorsteen met een glazen platform, waardoor je een prachtig uitzicht over de stad hebt. En tijdens dat genieten van het uitzicht, hoort natuurlijk ook een Jameson Whiskey.

dublin

 

3. Turijn (Italië) – vanaf €39,72

Turijn is niet meer de grauwe industriestad die het was. De historische binnenstad heeft een metamorfose ondergaan en de barokke paleizen, kerken en musea zijn weer de moeite waard. Turijn is ook een winkelstad en daarbij maakt het weer niet erg veel uit; het overgrote deel van de winkelstraten zijn overdekt door galerijen. De totale lengte van deze galerijen is achttien kilometer en naast winkels vind je hier ook diverse restaurants. Wat Turijn echter uniek maakt, zijn de vanuit de stad zichtbare sneeuwtoppen van de Alpen. De korte afstand naar het gebergte maakt Turijn dan ook aantrekkelijk voor de wintermaanden.

turijn

4. Londen (Engeland) – vanaf €48,25

Vanaf Eindhoven vlieg je naar Stansted, de ongeveer 40 kilometer buiten de stad gelegen vierde luchthaven van Londen. Er rijden zeer regelmatig treinen naar het centrum van Londen en de stad is dus prima te bereiken. Londen is één van de populairste bestemmingen voor een stedentrip. Met acht miljoen inwoners is Londen de grootste stad van Europa en de stad is zeer veelzijdig. Van het statige centrum tot het bruisende Camden Town, de vele pubs, de rode dubbeldekkers, de enorme hoeveelheid taxi’s, de tientallen voetbalclubs, de vele musea en vele attracties. Londen heeft nogal wat te bieden en is dag en nacht levendig.

londen

5. Porto (Portugal) €42,78

Vanuit Düsseldorf reis je voordelig naar Oporto, ook wel Porto genoemd. In Porto is het ook in november nog prima toeven, met temperaturen van rond de 20 graden. De historische binnenstad van Porto staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Aan de smalle straatjes vind je huizen met prachtige gevels en middels een boottocht over de rivier kun je alle bezienswaardigheden van Porto het mooiste zien. Bekendste product uit Porto is port. Aan de andere kant van rivier de Douro, dus tegenover de stad Porto, ligt Vila Nova de Gaia. Dit is het centrum van de port-wijn. Bezoek vooral het klooster Serra de Pilar. Vanuit dit klooster heb je een prachtig uitzicht over Porto. In de kelders van het klooster kun je verschillende soorten port proeven.

porto

6. Málaga (Spanje) – vanaf €48,90

Málaga ligt in het zuiden van Spanje, waar het in november gewoon nog 25 graden is. Málaga is de vijfde stad van Spanje en ligt aan de Middellandse Zee en dat zorgt voor een prettig klimaat in de stad. Málaga ligt in de regio Andalusië en deze regio kenmerkt zich door de ‘witte dorpjes’. De dorpjes bestaan voornamelijk uit witte huizen en stammen uit de dertiende eeuw. Andalusië heeft bovendien fraaie natuurgebieden en bergen, waar je geweldig kunt lopen en fietsen. Málaga zelf heeft een bruisend, historisch centrum vol terrasjes, winkelmogelijkheden en restaurants.

malaga
De bovenstaande tarieven gelden bij vertrek in november en zijn totaalprijzen voor een retour. Het betreft een momentopname, de genoemde tarieven kunnen hierdoor inmiddels gewijzigd zijn. Op deze pagina kun je alle actuele ticketprijzen bekijken.

Gepost in Tix.nl | 2022 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *