Travel Blog

okt 29

8 Griezelige Spookbestemmingen voor Halloween

Gepost in Top 10's | geplaatst door Redactie Tix

“Trick or treat?” Deze vraag zal op 31 oktober door miljoenen kinderen gesteld worden. De pompoenen en de angstaanjagende verkleedkleren mogen weer uit de kast, want de engste dag van het jaar breekt weer aan, Halloween! Vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada, gaan kinderen verkleed over straat. Ze bellen aan bij de verlichte huizen waar de pompoenen in de voortuin staan gestald. De bewoner wordt gevraagd snoep te overhandigen. Doen ze dit niet, dan moeten ze een plagerijtje van de kinderen ondergaan.

Dit kinderspel is voortgekomen uit de tijd van de Kelten. Volgens hen rezen de geesten van de overledenen op en werden zij aangetrokken door het voedsel dat voor hen voor de deuren werd gelegd. Om de boze geesten af te weren, droegen ze maskers.

Hou je wel van wat spanning? Dan hebben we hier 8 spookbestemmingen die je de stuipen op het lijf jagen. Wees voorbereid, want hier gaan je nekharen van overeind staan…

1. Het verlaten scheepswrak bij Fuerteventura

Op een klein, afgelegen strand, Playa de Garcey, aan de westkust van het Canarische Eiland Fuerteventura ligt een verlaten schipwrak van de S.S. America. Het schip was in 1994 op weg naar Thailand, maar is in een storm geraakt en daar gestrand. Door de jaren heen is het schip in tweeën gesplitst en brokkelt het constant af. Vanaf de kust kun je de S.S. America nog steeds zien liggen wat natuurlijk een fascinerend beeld oplevert, maar krijg jij er ook geen kriebels van dat het wrak al 21 jaar stil ligt in zee?

S.S. America

Foto: Wikimedia Commons

 

2. Het poppeneiland, Isla de las Muñecas, in Mexico

Isla de las Muñecas is een klein onbewoond eiland onder Mexico-Stad met een trieste geschiedenis. De enige bewoner, Don Julian Santana Barrera, zag naar eigen zeggen een meisje op mysterieuze wijze verdrinken. Een paar dagen later zag hij een pop in het water drijven, die waarschijnlijk van het verdronken meisje was. Hij hing de pop in een boom om de geest van het meisje te respecteren. Uiteindelijk heeft hij, 50 jaar lang, elke pop die hij tegen kwam opgehangen in de bomen van het eiland. Door alle weersomstandigheden zijn de poppen behoorlijk toegetakeld. Vanaf het water is het een angstaanjagend gezicht..

 

3. Six Flags Jazzland in New Orleans

Wat is er enger dan een verlaten pretpark… Het Six Flags pretpark opende in het jaar 2000 haar deuren, maar nadat de orkaan Katrina in het jaar 2005 voorbij kwam is het attractiepark compleet verwoest. Tachtig procent van het park is weggevaagd en nu komt er helemaal niemand meer. Om kippenvel van te krijgen als je het ons vraagt.

Jazzland

Foto: Wikimedia Commons

 

4. De Maunsell-forten in Groot-Brittannië

Deze enorme forten staan in zee voor de kust van Groot-Brittannië. Ze zijn gebouwd om de bommenwerpers in de tijd van de Tweede Wereldoorlog tegen te houden. Ze raakten na de oorlog in verval en werd er niet meer naar omgekeken. Ze zijn nog wel eens gebruikt door piratenradiostations, maar daarna nooit meer… Durf jij een kijkje te nemen in zo’n ex-bunker op stelten?

Maunsell forten

Foto: Wikimedia Commons

 

5. Cristo degli abissi in Italië

Waarschijnlijk komt het je bekend voor, het beeld van Jezus op de zeebodem, want veel populaire duikgebieden beschikken over een kopie. Het origineel ligt in de buurt van San Fruttuoso in Italië. In 1951 is het bijna 3 meter hoge beeld ontworpen door Guido Galletti, maar drie jaar later is het beeld door de legendarische duiker Duilio Marcante in zee gegooid. Hij deed dit ter nagedachtenis van zijn vriend die een paar jaar eerder omkwam bij een duikongeluk. Redelijk griezelig om daar te duiken toch?

 

6. De geestenstad Fengdu in China

Geestenstad. Van het woord alleen al krijg je spontaan rillingen. Heel vreemd is dit niet als je hoort dat er in Fengdu onverklaarbare dingen gebeuren. Deze eeuwenoude stad is een plek voor de doden en is al heel lang niet meer bewoond. Toch trekken er veel toeristen naar de stad, die ten oosten van miljoenensteden Chongqing en Chengdu ligt, om met eigen ogen te aanschouwen wat zich hier afspeelt. Fengdu is 1800 jaar oud, maar is volgens de verhalen nog steeds de perfecte locatie voor de geesten. Retourtje Fengdu dan maar?

Fengdu

Foto: Wikimedia Commons

 

7. De onderwaterstad Shi Cheng in China

Deze stad kun je alleen bezoeken als je van plan bent 26 tot 40 meter diep te duiken. Shi Cheng verdween meer dan 50 jaar geleden compleet onderwater. De overheid had plannen voor een hydro-elektrische krachtcentrale, waardoor de 1300 jaar oude stad maar moest wijken. Tot op heden is het een gewilde attractie voor vele toeristen.

Shi Cheng

Foto: www.dailymail.co.uk

 

8. Ossuarium van Sedlec in Tsjechië

Het Ossarium van Sedlec is een gotische kapel gelegen op het kerkhof van Sedlec. In de 15e eeuw brak de pest uit en stierven er veel mensen. Velen wilde begraven worden op de begraafplaats van Sedlec, maar helaas was hier niet genoeg ruimte voor. De menselijke resten werden daarom opgeslagen in deze kapel. Op dit moment liggen er rond de 30.000 en 70.000 beenderen. Deze worden in kunstwerken gebruikt, maar liggen voornamelijk opgestapeld op grote hopen.

 

Gepost in Top 10's | 1443 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *