Travel Blog

jan 14

Alles is mooier vanuit een luchtballon

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Het is ongetwijfeld de reisfotografietrend van 2014 én 2015: foto’s en video’s vanuit een drone. Het wordt steeds betaalbaarder, is relatief eenvoudig en je kunt er simpelweg schitterende foto’s mee maken. Maar met al die vliegende fotografen wordt het wel een chaos in de lucht. Het is dan ook niet vreemd dat drones in veel Nationale Parken al verboden zijn. Ook in Nederland en België heeft het al geleid tot regelaanscherping.

En dan? Je kunt altijd terugvallen op de ‘old school’ versie van drone-fotografie: een luchtballon. Want vanuit een luchtballon is alles mooier!

The Grand Canyon, Verenigde Staten

Net als in alle andere Amerikaanse nationale parken zijn drones in Grand Canyon National Park, niet ver van Las Vegas, verboden. Voor prachtige plaatjes vanuit de lucht zul je dan ook in een helikopter of luchtballon moeten stappen. En een luchtballon is daarbij wat ons betreft de beste optie – je bent langer in de lucht, hebt een beter uitzicht en het is bovendien (in de meeste gevallen) goedkoper.

Grand Canyon

 

Alpen, Zwitserland

Vanaf een besneeuwde bergtop heb je al een prachtig uitzicht over de Zwitserse Alpen, maar vanuit een luchtballon is datzelfde berglandschap zo mogelijk nóg mooier. Tijdens het Internationale Ballonfestival Château-d’Oex is ieder jaar het gebied tussen de Franse grens en het mondaine Gstaad vanuit de lucht te bekijken. Wil je er bij zijn? Dat kan, want je kunt het evenement bezoeken tussen 24 januari en 1 februari.

Gstaad

 

Cappadocië, Turkije

Vanwege de weersomstandigheden en het landschap is Cappadocië een ideale bestemming op per luchtballon te verkennen. Het gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het buitenaardse landschap vol tufsteenkegels, puntige kalkrotsen en unieke grotwoningen. De centrale regio Cappadocië bereik je in ongeveer een uur vanuit Kayseri, dat overigens een verrassende stedentripbestemming is.

Cappadocie

 

Serengeti National Park, Tanzania

In Serengeti National Park zijn drones niet verboden, maar wie kijkt er nu graag naar een drone in de lucht om deze te besturen, terwijl je ook vanuit de lucht naar al het moois op de grond kunt kijken? Het park in Tanzania wordt gezien als het mooiste nationale park van Afrika, en in een luchtballon kun je de ongerepte natuur overzien en veel wilde dieren waarnemen.

Serengeti

 

Nederland

Voor prachtige plaatjes van bovenaf hoef je uiteraard niet naar het buitenland. Ook Nederland is simpelweg schitterend vanuit de lucht. Vlieg bijvoorbeeld langs de molens van Kinderdijk, over één van de mooie natuurgebieden, of ga voor een zonsondergangvlucht in de buurt van een grote stad voor mooie skyline-beelden.

Nederland

Gepost in Top 10's | 1887 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *