Travel Blog

jan 18

De Allermooiste Blauwe Steden

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

En, hoe voel je je vandaag? De Britse psycholoog Cliff Arnall gaat er vanuit dat dat niet geweldig is, want volgens zijn berekeningen is het Blue Monday, of deprimaandag. Wij geloven daar zelf niet zo in, maar mocht je toch getroffen zijn door het Blue Mondayvirus, dan hebben we foto’s van een aantal prachtige blauwe steden om je op te vrolijken.

Chefchaouen, Marokko

In het Rifgebergte, in het noorden van Marokko, ligt het kleine stadje Chefchaouen. Het oude stadcentrum, de medina, is vrijwel volledig blauw geschilderd, ter bescherming tegen het Boze Oog. Het pastelblauwe centrum heeft Chefchaouen de bijnaam ‘De Blauwe Parel van Marokko’ opgeleverd.

Chefchaoun

 

Júzcar, Spanje

Speciaal voor de wereldpremière van de film De Smurfen 3D werd het Spaanse dorpje Júzcar volledig blauw geschilderd. Filmproducent Sony beloofde de huizen na de première weer wit te schilderen, maar de bewoners vonden de nieuwe kleur wel mooi. En bovendien zagen zij de toeristische waarde van de blauwe huizen in, want vooral uit het 100 kilometer verderop gelegen Málaga trekken dagelijks toeristen naar het voormalige smurfendorpje.

Juzcar

 

Jodhpur, India

De oude binnenstad van Jodhpur, in de Indiaase deelstaat Rajasthan, is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur. Binnen deze muren zijn vrijwel alle gebouwen blauw geschilderd. Eerst schilderden alleen Brahmaan-priesters hun huis blauw, maar later volgden de andere inwoners van Jodhpur hun voorbeeld.

Jodhpur

 

Sidi Bou Said, Tunesië / Santorini, Griekenland

Zowel Sidi Bou Said (net buiten Tunis) als Santorini zijn niet volledig blauw, maar je vindt er veel witte gebouwen met blauwe accenten. Blauwgeschilderde puntdaken en blauwe deuren en raamluiken geven het straatbeeld een bijzonder sfeervol tintje.

Sidi Bou Said

Sidi Bou Said (boven) en Santorini (onder).

Santorini
Nog steeds niet opgevrolijkt? Vergaap je dan aan deze prachtige helderblauwe zeeën.

Gepost in Top 10's | 2451 keer gelezen

Tags:


Reacties

Blue Monday als inspiratiebron voor je blog - Blogaholic.nl19/01/2015 11:38

[…] het reisblog van Tix.nl vind je vandaag de mooiste blauwe steden. Ja, met zo’n tripje overleef je Blue Monday […]


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *