Travel Blog

jul 30

De meest charmante dorpjes waar je nog nooit van hebt gehoord

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Over de meeste steden en grotere plaatsen is voldoende te vinden in reisgidsen. Vaak worden de kleinere dorpjes daarin niet genoemd, terwijl het daar minstens zo mooi kan zijn. We zetten 12 charmante dorpjes in Europa voor je op een rij, die – ondanks de beperkte omvang – het omrijden meer dan waard zijn.

Castelmezzano, Italië

Dit Italiaanse bergdorpje ligt aan het einde van de Apennijnen in het zuiden van Italië, in de bij ons vrij onbekende provincie Basilicata, en telt net geen 1000 inwoners.

 

Rothenburg ob der Tauber, Duitsland

Zo ongeveer in het midden van Duitsland, in de driehoek Frankfurt-Stuttgart-Nürnberg, ligt Rothenburg ob der Tauber verscholen. In dit middeleeuwse dorp wonen iets meer dan 11.000 mensen.

 

Rovinj, Kroatië

Met ongeveer 15.000 inwoners is Rovinj één van de grootste dorpen in deze lijst. Het centrum van het dorp ligt op een prachtig Kroatisch schiereiland en is volgebouwd met oude huizen.

 

Cobh, Ierland

In het zuiden van Ierland, vlakbij de stad Cork, ligt het vrolijk gekleurde havendorpje Cobh. De kerk die tussen de pastelkleurige huizen staat is de op één na grootste kathedraal van Ierland.

 

Stein am Rhein, Zwitserland

“Gekleurde huizen? Dat kunnen wij beter!”, dachten ze in Stein am Rhein. Hier hebben de meeste huizen niet zomaar een likje verf gekregen, maar zijn ze beschilderd met gedetailleerde fresco’s.

 

Reine, Noorwegen

Reine ligt in het uiterste westen van de Noorse Lofoten-archipel. De ongeveer 300 inwoners worden dagelijks getrakteerd op een prachtig uitzicht, dat slechts af en toe wordt onderbroken door een langsvarend cruiseschip.

 

Telc, Tsjechië

Het 800 jaar oude dorp Telč heeft een prachtig dorpsplein. Elk van de in Renaissance- en Barokstijl opgetrokken huizen heeft een andere voorgevel, wat voor een uniek aangezicht zorgt.

 

Cadaqués, Spanje

De Spaanse regio Andalusië staat bekend om haar witte dorpjes, maar ook enkele honderden kilometers noordelijker weten ze wel raad met de witte verfkwasten. Cadaqués ligt net onder de Franse grens, en telt ongeveer 2800 inwoners.

 

Honfleur, Frankrijk

De schilderachtige haven van Honfleur trok in de negentiende eeuw diverse kunstschilders aan, die de leistenen façades en daken van de havenpanden vol enthousiasme op het witte doek vastlegden.

 

Civita di Bagnoregio, Italië

De grond rondom Civita di Bagnoregio, dat precies tussen Florence en Rome ligt, brokkelt langzaam af. Mede door de erosie is het inwoneraantal van het betoverend mooie dorpje teruggelopen tot iets meer dan 100.

 

Lindau, Duitsland

Het dorpje Lindau beschikt zonder twijfel over de mooiste haven aan de Bodensee. Het oude centrum ligt op een eilandje, dat via een brug verbonden is met het Beierse vasteland.

 

Oia, Griekenland

Het is één van de meest gefotografeerde dorpjes ter wereld, maar vrijwel niemand kent het bij naam. Oia is echter hét beroemde gezicht van het Griekse eiland Santorini.

Gepost in Top 10's | 2342 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *