Travel Blog

aug 17

De Mooiste Hotelzwembaden ter Wereld

Gepost in Top 10's | geplaatst door Jurriaan Teulings

’s Werelds aanbieders van luxe droomhotels weten het maar al te goed: een mooi zwembad is het halve werk. Dus doet men zijn uiterste best om zichzelf te onderscheiden. Beetje rood, beetje bladgoud, zebra d’r bij… To infinity and beyond!

Een zwembad is natuurlijk maar een bak water. Maar betegel het goed, laat het water over een strakke rand lopen en kleed het geheel beetje netjes aan (palmboom, retro-chic ligbed) en je hebt ineens iets paradijselijks. Stiekem gaat menig vakantiefantasie dan ook niet over een kathedraal van zus-of-zo, maar over pracht en genot aan de zwembadrand. Het is een sentiment waar hotels overal ter wereld gretig op inspringen, luxe-resorts voorop. En daarbij is ‘alleen’ een infinity-pool allang niet onderscheidend genoeg meer. De beste hotels ter wereld zijn het creatiefst met de inrichting van hun zwembad.

Bloedrood

Neem het bloedrode zwembad van The Library, op het Thaise eiland Koh Samui. Het water lijkt wel geverfd; maar bij nadere inspectie blijkt er gelukkig geen kleurstof (of stoffelijk overschot) aan te pas zijn gekomen. De combinatie van rode, oranje en gele tegels geven de water zijn intrigerende kleur.

library thailand

 

Fonkelend goud

Het St. Regis hotel in Lhasa gaat nog een stapje verder. Wie zich de hele dag lang heeft proberen te onthechten in spiritueel Tibet, zo is de gedachte, verdient een duik in een met bladgoud bekleed zwembad.

llasa

 

Zebrahorizon

Anderen houden het op het uitzicht. De infinity-pool van de Singita Sasakwa Lodge in Tanzania bijvoorbeeld, mag er best zijn. Maar het zou snel wat gewoontjes worden als het weidse uitzicht over de Serengeti ontbrak. Je kúnt natuurlijk met een jeep achter het jaarlijks terugkerende spektakel van de massamigraties aanhobbelen, maar waarom eigenlijk, als het hier ook vanuit het zwembad kan?

safari-zwembad

 

Smaragdgroen

Tenslotte zijn er de zwembaden die zélf het uitzicht zijn. Neem de terras-zwembaden van Ubud Hanging gardens in Bali – ze gaan naadloos over in het landschap van groene rijstvelden.

hanging gardens

 

Torenhoog

Toch valt dat – qua hoogte op z’n minst – in het niet in vergelijking met het Marina Bay Sands hotel in Singapore. Dit hotel, dat maar liefst 6 miljard dollar kostte om te bouwen, heeft het meest extravagante zwembad ter wereld. Bovenop het hotel, 55 verdiepingen boven de stad en zo lang als de Eiffeltoren op z’n kant – dáár is het nog eens spectaculair dobberen.

marina bay sands

Gepost in Top 10's | 2114 keer gelezen

Tags:


Reacties

Rick17/03/2016 12:09

Dat hoge lijkt me zo gevaarlijk. Het zijn natuurlijk wel super gave zwembaden. Maar ik zou dan toch niet te snel naar beneden kijken.


Moos10/12/2015 16:29

Tja daar kan je natuurlijk alleen maar van dromen... Dat rode zwembad vind ik toch wel eigenlijk eeen beetje creepy hoor. Maar die overkijkt over de Serengiti vind ik echt gaaf! Voor nu moet ik het met mijn Intex zwembad maar doen... dat wordt sparen want ik wil naar Tanzania!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *