Travel Blog

okt 26

Op reis naar onbekende vliegvelden in Europa

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Londen, Barcelona en Parijs? Been there, done that. En ook bij steden als Sevilla, Bologna en Wenen staat al een vinkje op je city-checklist. Waar kun je dan nog naartoe op stedentrip? Gelukkig zijn er veel steden die je met een directe vlucht vanuit Nederland kunt bereiken. Sommige zijn wellicht wat minder bekend, maar wel verrassend leuk en nog relatief onontdekt.

1   Bari (Italië)

Ryanair brengt je vanaf Maastricht naar Apulië, in de hak van de Italiaanse laars. De hoofdstad van deze provincie is Bari, dat ongeveer 300.000 inwoners telt. In de imposante basiliek van Bari ligt het stoffelijk overschot van de heilige Nicolaas – bij ons ook bekend als Sinterklaas.

bari

 

2   Clermont Ferrand (Frankrijk)

Clermond Ferrand is een kleine studentenstad in het Franse departement Auvergne-Rhône-Alpes. Blikvanger van de stad is de zwarte kathedraal, die haar kleur dankt aan de lavasteen waarmee de kathedraal gebouwd is. Clermond Ferrand ligt namelijk aan de voet van een 1500 meter hoge vulkaan.

clermont-ferrand

 

3   Brno (Tsjechië)

Verreweg het grootste gedeelte van de toeristen in Tsjechië bezoekt enkel de hoofdstad Praag. Op zich logisch, want Praag is een prachtige stad. Hierdoor is het in andere mooie Tsjechische steden relatief rustig, wat er voor zorgt dat het bijna 400.000 inwoners tellende Brno een bijzonder aantrekkelijk alternatief is. Vlieg rechtstreeks naar Brno vanaf Eindhoven.

brno

 

4   Murcia (Spanje)

De Zuid-Spaanse stad Murcia biedt een ideale mix van herfstzon, sfeer en culinair genot. Zelfs in de winter heb je hier bijna evenveel zonuren als tijdens onze zomermaanden. Ryanair vliegt wekelijks vanaf Eindhoven naar Murcia, dat qua omvang te vergelijken is met Den Haag.

murcia

 

5   Aalesund (Noorwegen)

Vanaf Schiphol brengt KLM je in iets minder dan twee uur naar het verrassend mooie Aalesund. Deze Noorse havenstad staat bekend als Art Nouveau-stad, en is bovendien een ideaal vertrekpunt om de prachtige fjorden te ontdekken.

alesund

 

6   Triëst (Italië)

Met concurrentie van steden als Rome, Milaan en Florence sta je als Italiaanse stad al snel in de schaduw. Zo wordt Triëst ondergesneeuwd door het nabijgelegen Venetië. En dat is best zonde, want de vlakbij de Sloveense grens gelegen havenstad heeft enkele prachtige bezienswaardigheden en staat bekend om de geweldige koffie. Je vliegt met KLM of Vueling met één overstap van Amsterdam naar Triëst.

triest

 

7   Inverness (Schotland)

Op zoek naar écht iets anders? Dan is het Schotse Inverness een uitstekende optie. Het kleine stadje (50.000 inwoners) in de Scottish Highlands heeft een prachtige ligging, aan de rivier de Ness, op het punt waar de Noordzee overgaat in de Atlantische Oceaan.

inverness

 

8   Aalborg (Denemarken)

Denemarken heeft een beetje hetzelfde probleem als het eerder genoemde Tsjechië: Kopenhagen gaat aan de haal met de meeste toeristen. Aalborg is dan ook de Deense evenknie van Brno, met een mix van interessante bezienswaardigheden en een prettige sfeer. Vlieg rechtstreeks naar Aalborg vanaf Schiphol.

aalborg

 

9   Vigo (Spanje)

Doordat vooral de oostkust van Spanje zeer in trek is bij toeristen, is de westkust relatief rustig en authentiek. Dat merk je onder meer in Vigo, een 250.000 inwoners tellende stad in de provincie Galicië. Vanaf Amsterdam kun je na een rechtstreekse vlucht ontdekken hoe leuk deze Noord-Spaanse vissersstad is.

vigo-2

 

10   Cluj (Roemenië)

Steeds meer mensen ontdekken Oost-Europa. Mede daardoor kun je tegenwoordig – voor een prikkie – rechtstreeks naar het Roemeense Cluj vliegen. Met ruim 300.000 inwoners is Cluj de grootste stad van Transsylvanië, dat vooral dankzij de Dracula-romans een beetje een griezelig imago heeft, maar een verrassend mooie regio is.

cluj

Gepost in Top 10's | 1525 keer gelezen

Tags:


Reacties

r7cyvgubho10/04/2019 13:00

q4#%Wz46ex57rc68tvu9bhijn


gertjan-pieter pan10/04/2019 12:59

oiwqj fq


richard welgraven27/10/2016 01:09

ik vind ze stuk voor stuk geweldig


Frank Hollander26/10/2016 14:55

Vigo


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *