Travel Blog

dec 17

Inspirerende reisblogs om in 2015 te volgen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Het overzicht met inspirerende reisblogs dat we eerder dit jaar publiceerden, werd bijna 7.000 keer gelezen en zorgde voor tientallen reacties. Daarom – maar stiekem ook omdat we het gewoon leuk vinden om nieuwe reisblogs te ontdekken – komen we vlak voor de jaarwisseling met een vervolg. Met daarin zeven inspirerende reisblogs die je in 2015 zeker moet gaan volgen!

Just like to travel

Wauw, wat een mooie foto’s! Kim van Dam fotografeert (en schrijft over) van alles. Van locals op afgelegen bestemmingen tot prachtige plaatjes van die kleine, maar o zo herkenbare details uit het straatbeeld van een stad. Lastig om één favoriet te kiezen, maar dan gaan we toch voor deze reportage over Yukon, Canada. Omdat het nog twee vervolgen heeft 🙂

justliketotravel

 

De Wereld in 27 Vakantiedagen

Bekend van het boek, of is het boek nu bekend van de site? Op De Wereld in 27 Vakantiedagen lees je tips om het maximale uit je vakantiedagen te halen. Af en toe leuke artikelen, zoals dit overzicht met tips voor nieuwbakken reizigers, maar vooral de bestemmingsinformatie en ervaringen van reizigers zijn het lezen waard.

27-vakantiedagen

 

Girls love 2 travel

Fiek, Manon en Vi reizen naar diverse uithoeken van de wereld, en doen verslag van hun avonturen en ervaringen op Girls Love 2 Travel. Deze globetrottende dames genieten graag op een parelwit strand, maar ook voor een hike door de Noorse bergen of een leuk festival draaien zij hun hand niet om. Onze favoriet: deze Newcastle city guide.

girlslovetotravel

 

Rondreis.nl

Net als De Wereld in 27 Vakantiedagen is Rondreis.nl een combinatie van inspirerende reisblog en handige informatiewebsite. Met veel foto’s, nieuws en tips, vooral voor verre bestemmingen. Een aanrader om te bekijken is deze fotoserie over Groenland buiten het hoogseizoen, met prachtige foto’s van Julien Ratel.

rondreis

 

Eyes Wide Open

Een érg goede tip voor als je op reis gaat: houd je ogen wijd open! Vooral tijdens een actieve vakantie, en laat dat nu net het onderwerp zijn waar Eyes Wide Open’s Eva vaak over schrijft. Zo ging ze bijvoorbeeld fietsen in Frankrijk, of paardrijden in Lesotho.

eyes wide open

 

Expeditie Aardbol

Freelance journaliste Stéphanie schrijft over haar wereldse reizen op ExpeditieAardbol.nl. Stadsspecials, rondreisverslagen en culturele reportages, steevast gecombineerd met mooie foto’s. Onze favoriet: dit relaas over waarom Bologna eigenlijk leuker is dan het veelgeprezen Florence.

expeditie-aardbol

 

Soetkees

Daisy schrijft over verre bestemmingen, maar ook over leuke plekjes dicht bij huis. Letterlijk – van Makkum tot Miami, en van Leiden tot Lucca. Juist die combinatie maakt Soetkees zo leuk om te lezen. Dat, samen met het prettige design van de website. Ons favoriete artikel: 14 gratis dingen om te doen in New York.

soetkees

 
Hebben we volgens jou nog een inspirerend reisblog gemist in deze lijst? Laat dan gerust een reactie achter!

Gepost in Top 10's | 3461 keer gelezen

Tags:


Reacties

Sandra29/04/2015 09:47

Wat een leuke blogs om te volgen. Zelf vind ik het leuk om te schrijven over mijn ervaringen en wat tips te geven voor mensen die er naartoe gaan. Het wiel uitvinden hoeft tegenwoordig niet meer sinds internet bestaat. Inspiratie opdoen uit andere blogs geeft me nog meer reiskriebels. Zeker als er ook nog eens hele mooie foto's bij staan. Mijn eigen site is nog maar net begonnen, maar er zit nog zoveel in mijn hoofd wat ik graag wil delen. Ooit hoop ik ook in zo'n lijstje te komen. www.onderweg.sr-fotografie.nl


Dorien07/02/2015 10:31

Leuk deze site! Ik breng hierbij graag mijn eigen reisblog in :-)): https://mijnreisverhalen.wordpress.com Over mijn reisbelevingen o.a. in het magische en mysterieuze Japan en in het buitenaardse landschap van Zuidwest VS. Voor de voorpret met tips!


Kim04/01/2015 03:05

Zie nu dit lijstje pas, ontzettend leuk dat mijn blog justliketotravel.nl genoemd wordt. Dank!


Reismeisje31/12/2014 13:23

Ik neem op al deze reisblogs regelmatig een kijkje :-)!


Chantal28/12/2014 19:33

Leuk lijstje. Misschien een tip voor een volgend lijstje: www.yourfuturepostcard.nl : )


Tikva - Gezin op Reis24/12/2014 14:33

Leuk lijstje en allemaal blogs om regelmatig te lezen. Zelf ben ik vooral fan van de persoonlijke blog van Expeditie aardbol en Soetkees


Fem | Standort Hamburg24/12/2014 13:19

Leuk om dit jaar weer wat andere blogs te zien in plaats van het 'geëikte rijtje!'


Daisy24/12/2014 11:30

Wat ontzettend gaaf om vermeld te worden! Helemaal happy, thanks :)


Laurens (Rondreis.nl)18/12/2014 08:58

Tnx voor de vermelding. Een mooi overzicht!


Horizon Kom Dichterbij17/12/2014 15:31

Leuke lijst! Vind met name de fietsverhalen van Eyes wide open mooi. Ik mis mijn fiets! Ik ben zelf op reis in Zuid-Oost Azië en vind het leuk om hierover te bloggen. Ik doe dit op Horizon Kom Dichterbij: www.horizonkomdichterbij.nl Of het inspirerend is laat ik aan de lezer over ;-).


Lisette | Travellust.nl17/12/2014 13:43

Mooie lijst! Expeditie Aardbol is mijn favoriet.


Sandra | TravelBySan17/12/2014 12:37

Leuke lijst en stuk voor stuk op mijn regelmatige leeslijstje


Leuke-adresjes17/12/2014 12:10

Dank, fijn lijstje, daar zitten weer inspirerende blogs bij!


Stéphanie17/12/2014 11:25

Super bedankt voor deze vermelding! Een grote eer :)!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *