Travel Blog

okt 10

Zo ver mogelijk op reis? Hier moet je naar toe!

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Iedereen zegt of denkt het wel eens. “Ik wil weg! Zo ver mogelijk weg hier vandaan.” Maar waar moet je dan eigenlijk naar toe? We zochten het voor je uit.

Chathameilanden

Wil je zo ver mogelijk weg van Nederland? Dan moet je naar de Chathameilanden! De Nieuw-Zeelandse eilandengroep ligt hemelsbreed 19.067 kilometer vanaf Schiphol, waarmee is het de verst weg gelegen bewoonde plek op aarde is. Hoewel de eilandengroep slechts 650 inwoners telt, heeft het een eigen luchtvaartmaatschappij. Air Chathams heeft 9 eigen vliegtuigen en brengt je van Chatham Tuuta Airport naar drie bestemmingen binnen Nieuw Zeeland, allen op minimaal 750 kilometer afstand.

verweg-chatham

Ascension

Samen met St. Helena en de archipel Tristan da Cunha vormt Ascension een Brits overzees territorium. De eilanden liggen meer dan 1.000 kilometer uit elkaar en bijna 2.000 km van het vaste land, precies tussen Afrika en Zuid-Amerika. Ascension en St. Helena beschikken als enige van de eilanden over een eigen vliegveld. Je kunt het vulkanische eiland alleen bereiken in een vliegtuig van chartermaatschappij Hi Fly, die Ascension aandoet vanaf Londen Gatwick.

verweg-ascension

Paaseiland

De Pitcairneilanden en het eerder genoemde Tristan da Cunha doen allebei een gooi naar de titel ‘meest afgelegen eiland’, maar het wereldberoemde Paaseiland beschikt over het meest afgelegen vliegveld. Vanaf Mataveri International Airport zul je met LAN Airlines ruim 3.750 kilometer moeten vliegen naar de dichtstbijzijnde landingsbanen van Santiago (Chili) of Lima (Peru).

verweg-paaseiland

Frans Polynesië

Als je naar de afstand in tijd kijkt, in plaats van in kilometers, is Gambier Island de verste bestemming. Dit eiland maakt deel uit van de uitgestrekte archipel Frans Polynesië en ligt op ruim 27 uur vliegen van Schiphol. Netto, welteverstaan. Want inclusief overstappen in Parijs en op Tahiti ben je ruim 40 uur aan het reizen. Daarmee zul je voor een bezoek aan het idyllische eiland de langste vliegreis vanaf Schiphol (bij maximaal twee keer overstappen) over moeten hebben.

verweg-borabora

Spitsbergen

Loop je niet warm van een tropisch eiland, maar zoek je liever de kou op? Dan is Spitsbergen wellicht de ideale bestemming voor jou. Het Noorse eiland beschikt over het meest noordelijk gelegen publieke vliegveld ter wereld. Svalbard Airport Longyear ligt ruim 1.000 kilometer boven de poolcirkel en ontvangt dagelijks vliegtuigen van Scandinavian Airlines.

verweg-spitsbergen

Ittoqqortoormiit

Ben je op zoek naar rust en ruimte? Vlieg dan met Greenland Air of Iceland Air naar Nerlerit Inaat Airport. Vanaf daar is het nog zo’n 50 kilometer naar het aangrenzende Groenlandse ‘stadje’ Ittoqqortoormiit, dat nog geen 500 inwoners telt. Het eerstvolgende vliegveld is dat van Reykjavik, dat op ruim 700 kilometer ligt. Hiermee is het de meest afgelegen plek in het dunst bevolkte land ter wereld.

verweg-groenland

Bronnen foto’s: Chathameilanden, Ascension, Paaseiland, Frans Polynesië, Spitsbergen, Ittoqqortoormiit.

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Top 10's | 30010 keer gelezen

Tags: , , , , , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *