Travel Blog

okt 15

Het kan altijd exclusiever in de business class

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Een gangpad met aan beide zijdes een aantal stoelen naast elkaar. Je zit over het algemeen vrij knus en de beenruimte is tamelijk beperkt. Je kunt naar buiten kijken door kleine raampjes en voor je vind je diverse reclame-uitingen van producten die je aan boord kunt kopen. Welkom in een normaal vliegtuig, zoals de meeste mensen deze gewend zijn.

Dat kan natuurlijk beter. Je kunt bijvoorbeeld vliegen terwijl je je benen ongegeneerd kunt strekken, terwijl je je vermaakt met de nieuwste tv’s en entertainmentsystemen, en het lekkerste eten en de fijnste bedden. Maar dat ook de business class een overtreffende trap heeft, laten deze airlines zien.

Emirates biedt een volledig appartement aan in een Airbus 380s of een Boeing 777, met woonkamer, badkamer en een slaapkamer. Het badgedeelte van Emirates is zeer exclusief, met een 25-minuten durende spa-behandeling in bad. Je vliegstoel kan eenvoudig worden omgeturnd in een bed met een echt matras.

emirates
Emirates biedt ook first class cubicles; luxe vliegtuigcoupés met veel ruimte

 
De Franse luchtvaartmaatschappij Air France legt uiteraard de nadruk op het eten. Aan boord is een legertje chefs met een Michelinster op zak. De kamers van Air France zijn uitgerust met een 24inch HD-TV en de cabines kunnen ook gedeeld worden met anderen. Zo kun je in stijl een feestje vieren.

Qantas concentreert zich op het bed. Het bed heeft massagestanden en het matras is gemaakt van schapenwol. Ook hier is het eten onboard belangrijk. Qantas heeft een aantal Australische koks in dienst en ook TV-kok Neil Perry werkt bij Qantas.

Singapore Airlines heeft privécabines, waarbij ook de ramen geblindeerd kunnen worden. De cabines zijn uitgerust met 23″ televisies met USB- en HDMI-ingangen. Aan boord kunnen de passagiers kiezen uit zestig verschillende, voornamelijk Japanse maaltijden.

Bij Cathay Pacific heb je LCD control panels, waarmee je lichten, geluid en nog meer kunt regelen. De cabines zijn ontworpen door het Britse architectenbureau Foster & Partners. Deze LCD-systemen zijn een entertainmentbron waarmee je de reis wel doorkomt.

De meest luxe methode vind je echter bij vliegmaatschappij Etihad. Voor een kleine 16.000 euro reis je van Abu Dabai naar Londen in ‘The Residence’. Je krijgt een huiskamer met lederen fauteuils en een 32″ flatscreen tv, een badkamer, een slaapkamer en een uitgebreide minibar. Onderweg staan een butler, een privékok en een chauffeur voor de reis van en naar het vliegtuig je bij. De kok heeft uiteraard een mooi menu voor je samengesteld, maar als je toch iets anders wil is dit ook nog mogelijk.

etihad

 
In plaats van first class, kun je ook ‘private class’ reizen. Bij PrivateFly kun je vluchten boeken in één van de 6.000 privéjets die zij verhuren. Goedkoop is het niet, maar als je bijvoorbeeld met een groep reist, hoeft het ook niet bijzonder duur te zijn.

Zo concentreert elke luchtvaartmaatschappij zich op iets exclusiefs. Massagestoelen, lekker eten, tv’s, lekkere bedden en uitgebreide minibars. Voor een (vaak flinke) meerprijs reis je direct wel een stuk aangenamer. Geen slechte gedachte als je weer eens met je knieën tegen de achterkant van de stoel voor je zit.

Gepost in Vliegen | 42345 keer gelezen

Tags:


Reacties

Tix Redactie15/06/2018 10:49

@Markell: Jazeker, dat kan!


Markell Wyers14/06/2018 17:14

Kan ik via tix.nl ook business tickets boeken?


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *