Travel Blog

nov 12

De Meest Opmerkelijke Vliegtuigregels

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Er zijn een aantal vanzelfsprekende, maar toch concrete regels in het vliegtuig. Houd je veiligheidsgordel om tijdens het opstijgen, zet je telefoon op flight mode en stop geen scherpe of licht ontvlambare spullen in je handbagage. Er zijn echter ook vliegtuigmaatschappijen die wat minder voor de hand liggende regels hebben. We hebben een paar rare, opmerkelijke regels van vliegtuigmaatschappijen op een rijtje gezet.

Delta Airlines

Deze SkyTeam-airline doet niet zo moeilijk; je mag best een hertenschedel meenemen, met het gewei er nog aan. Zorg er wel voor dat zowel de schedel als het gewei schoon is en dat de puntige delen bedekt zijn, zodat je er niemand mee kan verwonden of andermans spullen kan beschadigen. Het meenemen van een gewei kost je wel 150 dollar extra. Bij Delta mag je ook een kerstboom meenemen, maar dan wel in het vrachtruim. En zonder kluit.

Air Canada Jazz

De Canadese luchtvaartmaatschappij Air Canada Jazz weigert ‘stinkende reizigers’ te vervoeren. Daar is Air Canada Jazz overigens niet alleen in, maar zij zijn wel de enige die dit letterlijk als regel hebben.

Virgin Airlines

Eigenlijk heeft alleen Virgin Airlines het expliciet als regel. De andere luchtvaartmaatschappijen gaan er simpelweg vanuit dat mensen zich er sowieso al wel aan houden: je moet kleren dragen als je met hen mee wil vliegen. Dus, zowel een broek als een bovenstuk. Als je je er niet aan houdt, ben je niet welkom aan boord.

Daarnaast heeft Virgin ook nog het kopje ‘producten die medereizigers kunnen irriteren’ in het bagagebeleid staan. Onder meer ballonnen, nagellak en e-sigaretten mag je niet in je handbagage meenemen.

virgin

Alaska Airlines

Gedraag je en gebruik geen schuttingtaal. Mensen die het nodig vinden om iemand uit te schelden op basis van huidskleur, seksuele voorkeur, sekse, religie, leeftijd of wat dan ook zijn niet welkom bij Alaska Airlines.

United Airlines

Blinde mensen mogen hun blindengeleidehond meenemen in het vliegtuig. Sterker, mensen mogen hun hond meenemen als steun tijdens het vliegen met United Airlines. En ook een aap, als deze dienst doet als service animal. Er wordt echter een grens getrokken: je mag geen slangen, geen fretten, geen knaagdieren en ook geen spinnen meenemen als steun tijdens de vliegreis.

JetBlue

Neem geen waardevolle spullen mee in je handbagage. Dat is een tamelijke basisregel bij vliegtuigmaatschappijen, maar JetBlue somt op wat onder ‘waardevolle spullen’ verstaan wordt. Bont en sieraden, maar ook een zonnebril en een pop. Een kaart, make-up. JetBlue noemt wat hele vreemde spullen op als waardevolle bagage. Ze zullen ongetwijfeld door schade en schande deze regels opgesteld hebben.

KLM

Bij KLM begrijpen ze dat je je muziekinstrument niet graag toevertrouwd aan het – hoe zorgvuldig ook werkende – grondpersoneel. Daarom mag je een extra stoel reserveren voor je muziekinstrument. Zolang het past uiteraard, een hoorn of gitaar is geen probleem, maar een piano gaat weer wat ver.

Gevaarlijke sleutelhangers

Niet gebonden aan één specifieke airline, want dit geldt voor alle vluchten van en naar de Verenigde Staten. Het meenemen van een kubotan, een 12 centimeter lange sleutelhanger, wordt namelijk expliciet niet toegestaan door de TSA. Dit op een balpen lijkende item is door de Japanner Takayuki Kubota bedacht als zelfverdedigingswapen en daarom niet welkom aan boord van de meeste vliegtuigen.

kubotan
Een kubotan kun je beter thuislaten

Gepost in Vliegen | 3675 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *