Travel Blog

dec 27

Het meest opmerkelijke vliegtuignieuws van 2013

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

In de luchtvaartindustrie is het niet ongebruikelijk om af en toe eens een proefballonnetje op te laten. Zowel letterlijk als figuurlijk. We kwamen het afgelopen jaar diverse nieuwsberichten en ideeën tegen waarvan we hopen dat het bij een proefballonnetje blijft, en dat het de weg naar lijnvluchten niet weet te vinden.

Overgewicht blijft een hot topic

De eilandengroep Samoa kwam afgelopen jaar al in het nieuws, vanwege de plannen van lokale luchtvaartmaatschappij om dikkere passagiers extra te laten betalen. Dit jaar zijn deze plannen werkelijkheid geworden. Samoa Air introduceerde onder andere extra brede stoelen voor passagiers met overgewicht en paste de boardingprocedures aan voor hun zware passagiers.

Het lijkt er op dat meer airlines dit gewichtsbeleid gaan overnemen. Samoa Air wordt in ieder geval met extra belangstelling gevolgd door andere maatschappijen.

Vliegtuigkronkels van Ryanair

Ryanair is ook altijd goed in het bedenken van wilde plannen. Vooral om de kosten te drukken, of om de overige inkomsten te verhogen (bijvoorbeeld door het personeel verkooptips te geven of te belonen voor het betrappen van passagiers op het vervoeren van te grote bagage), zodat ze de ticketprijzen laag kunnen houden.

Waar Ryanair-topman Michael O’Leary eerder opperde om geld te vragen voor het gebruik van toiletten, lijkt het er nu juist op dat het aantal toiletten aan boord van Ryanair-vliegtuigen wordt verlaagd. Extra inkomsten worden aangetrokken door advertenties op en in de vliegtuigen, bijvoorbeeld op de vleugels, of juist in de toiletten.

Slankere stewardessen voor brandstofbesparing

Ook in India zijn de low cost carriers creatief in het besparen van geld. GoAir berekende dat het de luchtvaartmaatschappij $0,05 per vlieguur kost voor elke extra kilo die meegenomen wordt. Door richtlijnen te hanteren om enkel slanke stewardessen aan te nemen, in plaats van de vaak 15 tot 20 kilo zwaardere mannelijk cabinepersoneel, zou GoAir jaarlijks 500.000 dollar besparen.

Rode lipstick verboden

Netjes opgemaakt stewardessen? Turkish Airlines stimuleert dat, zolang het personeel maar enkel make-up in pasteltinten gebruikt. Rode lippenstift of opvallend versierde oogleden zijn uit den boze.

Vliegveld te koop

Het zou één van de grootste en belangrijkste vliegvelden van Spanje moeten worden, maar was uiteindelijk slechts drie jaar geopend. De bouw van Ciudad Real Central Airport kostte 1,1 miljard euro(!), maar het vliegveld is nu te koop voor iets meer dan 100 miljoen euro. Je krijgt er dan wel een schuldenlast van meer dan 400 miljoen euro bij.

Gepost in Vliegen | 1505 keer gelezen

Tags:


Reacties

jav uncensored27/05/2019 09:48

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you


jav censored27/05/2019 09:47

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *