Travel Blog

feb 19

Vloeistoffen in je handbagage: Wat mag er mee?

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Voor een citytrip of korte vakantie heb je vaak niet meer nodig dan hetgeen wat in je handbagage past. Daarnaast scheelt het behoorlijk wat geld wanneer je er voor kiest om enkel handbagage mee te nemen. De strenge handbagage wetgeving zorgt dan echter voor wat extra voorbereiding. Hoe neem je bijvoorbeeld vloeistoffen mee? Hieronder vind je de belangrijkste regels en tips!

Vloeistoffen in je handbagage

Gels en vloeistoffen worden slechts in kleine hoeveelheden geaccepteerd. De algemene regel voor alle vliegtuigmaatschappijen is de toegestane hoeveelheid van 1 liter. Dit dient echter verdeeld te worden over flesjes of verpakkingen van maximaal 100 milliliter per stuk. Je kunt dus 10 verpakkingen à 100ml in je handbagage vervoeren.

De verpakkingen met vloeistoffen of gels van maximaal 100ml dienen zichtbaar in een hersluitbare, plastic zak van maximaal 1 liter vervoert te worden. Voor ieder persoon is slechts 1 plastic zak toegestaan. Er worden vanzelfsprekend wel uitzonderingen gemaakt voor medicijnen die tijdens de vlucht gebruikt dienen te worden, voor babyvoeding en voor vloeistoffen die gekocht zijn in de tax-free zone.

vloeistoffen-handbagage

 
Op de meeste vliegvelden worden plastic zakken uitgedeeld, waarin je je vloeistoffen kunt vervoeren. Het is echter handiger om je vloeistoffen al thuis in een hersluitbare zak van maximaal één liter te verpakken. Dan voorkom je gestuntel bij de bagagecontrole, omdat je haastig je bagage moet overpakken. Een goede voorbereiding zorgt voor een relaxtere reis!

Meer informatie over het meenemen van o.a. scheermesjes, deodorant en andere toiletartikelen in je handbagage vind je hier.

Gepost in Vliegen | 20873 keer gelezen

Tags:


Reacties

H Wichers08/11/2018 16:36

Onlangs ging ik vanuit Eindhoven met Ryanair naar Lissabon. Mijn handbagage zou in het ruim worden vervoerd. Ik ging ervan uit dat ik mijn handbagage bij het inchecken moest inleveren. Dit was helaas niet het geval. Ik moest mijn handbagage zelf meenemen naar het vliegtuig. Omdat ik ervan uitging dat mijn bagage direct zou worden ingecheckt had ik een zakmes in mijn trolley. Dit mag immers in je bagage die in het ruim gaat. Gevolg, mes inleveren nadat trolley was gescanned. Het is maar dat je het weet, geldt ook voor nagelschaartjes e.d.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *