Travel Blog

feb 16

Parkeren op Eindhoven Airport

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Rond Schiphol weten we alle parkeerfaciliteiten inmiddels wel te vinden. Maar waar kun je parkeren bij vertrek vanaf Eindhoven Airport – zeker nu opening van de beoogde nieuwe parkeergarage minimaal een jaar vertraging heeft opgelopen? We zetten een aantal opties om te parkeren op Eindhoven Airport voor je op een rijtje.

Officiële parkings

In de (directe) nabijheid van Eindhoven Airport liggen 5 officiële parkings. P1 is alleen te gebruiken voor het halen en wegbrengen van passagiers, hier kun je maximaal 2 uur parkeren. Lang parkeren kan op P3 (silver), P4 (bronze), P5 (bronze) of P8 (budget). P3 ligt op ongeveer 5 wandelminuten van de luchthaventerminal, en vanaf P4 en P5 is het ongeveer 10 minuten lopen. P8 is bereikbaar via de gratis shuttleservice, die drie keer per uur rijdt.

ParkingAfstand tot terminalDagtariefWeektarief2 Weken
P35 minuten lopenVanaf €17 per dagVanaf €85,-Vanaf €123,-
P47 minuten lopenVanaf €11 per dagVanaf €60,-Vanaf €99,-
P58 minuten lopenVanaf €10 per dagVanaf €57,-Vanaf €95,-
P810 minuten per shuttle serviceVanaf €7 per dagVanaf €49,-Vanaf €89,-

Door de ontwikkelingen rond de parkeergarage is de bereikbaarheid van Eindhoven Airport continu in beweging. Controleer dit altijd voor vertrek. Op het onderstaande kaartje zie je de locaties van de officiële parkeerlocaties. Wie op P1 t/m P5 wil parkeren kan het beste via de A2 reizen, voor lang parkeren op P8 is het beter om afrit 7 (Best) op de A58 te nemen.

Overige parkeermogelijkheden

Rond de luchthaven zitten diverse aanbieders van parkeerdiensten. Park en Fly, Lock & Fly en ParkFlyRent hebben parkeergelegenheden op loopafstand van de terminal. De tarieven van park & walk liggen – afhankelijk van de parkeerduur – tussen de €55 en €75 per week.

Central Parking en Park en Fly Valet bieden een valet-service aan. U rijdt dan zelf naar de vertrekhal, waar een medewerker van het parkeerbedrijf op u wacht en uw auto parkeert. Bij terugkomst brengt hij de auto weer naar de vertrekhal. Tarieven van een valet-service liggen meestal tussen de €50 en €70 per week.

Parkeeraanbieders Quick Parking en Eazzypark bieden parkeergelegenheid aan in combinatie met een shuttleservice. Hierbij rijdt u zelf naar de parkeerlocatie, vanwaar de shuttleservice u naar het vliegveld brengt. Bij terugkeer brengt de shuttleservice u van het vliegveld naar uw auto. Parkeren in combinatie met een shuttleservice kost in de meeste gevallen tussen de €45 en €60 per week. Ook hier is dit afhankelijk van hoe lang u parkeert.

Gepost in Vliegen | 1932 keer gelezen

Tags:


Reacties

Hans Jägers13/09/2023 11:26

Ik heb voor een vlucht naar Alicante op 8 oktober een parking geboekt in Best, Brem 4 (23008012379). Op 5 september heb ik deze geannuleerd. Ik zou binnen vijf dagen 124 euro teruggestort krijgen. Ik heb niets meer van u vernomen. Ik verzoek u zo spoedig mogelijk de annulering te effectueren en het geldende bedrag terug te storten. vrgr Hans Jägers


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *