Travel Blog

feb 16

Parkeren op Eindhoven Airport

Gepost in Vliegen | geplaatst door Tix Redactie

Rond Schiphol weten we alle parkeerfaciliteiten inmiddels wel te vinden. Maar waar kun je parkeren bij vertrek vanaf Eindhoven Airport – zeker nu opening van de beoogde nieuwe parkeergarage minimaal een jaar vertraging heeft opgelopen? We zetten een aantal opties om te parkeren op Eindhoven Airport voor je op een rijtje.

Officiële parkings

In de (directe) nabijheid van Eindhoven Airport liggen 5 officiële parkings. P1 is alleen te gebruiken voor het wegbrengen van passagiers, P3 is bestemd voor kort parkeren en voor het ophalen en wegbrengen. Lang parkeren kan op P4, P5 of P8. P4 en P5 liggen binnen 10 wandelminuten van de luchthaventerminal. P8 is bereikbaar via de gratis shuttleservice, die drie keer per uur rijdt.

ParkingAfstand tot terminalDagtariefWeektarief2 Weken
P35 minuten lopenVanaf €17 per dagVanaf €85,-Vanaf €123,-
P47 minuten lopenVanaf €11 per dagVanaf €60,-Vanaf €99,-
P58 minuten lopenVanaf €10 per dagVanaf €57,-Vanaf €95,-
P810 minuten per shuttle serviceVanaf €7 per dagVanaf €49,-Vanaf €89,-

Door de ontwikkelingen rond de parkeergarage is de bereikbaarheid van Eindhoven Airport gewijzigd, en ook continu in beweging. Op het onderstaande kaartje zie je de aanbevolen routes voor verkeer dat via afrit Eindhoven Airport van de snelweg A2 komen. Voor lang parkeren op P8 kun je het beste afrit 7 (Best) op de A58 nemen.


Bron: EindhovenAirport.nl

Overige parkeermogelijkheden

Rond de luchthaven zitten diverse aanbieders van parkeerdiensten. Park en Fly, Lock & Fly en ParkFlyRent hebben parkeergelegenheden op loopafstand van de terminal. De tarieven van park & walk liggen – afhankelijk van de parkeerduur – tussen de €55 en €75 per week.

Central Parking en Park en Fly Valet bieden een valet-service aan. U rijdt dan zelf naar de vertrekhal, waar een medewerker van het parkeerbedrijf op u wacht en uw auto parkeert. Bij terugkomst brengt hij de auto weer naar de vertrekhal. Tarieven van een valet-service liggen meestal tussen de €50 en €70 per week.

Parkeeraanbieders Quick Parking en Eazzypark bieden parkeergelegenheid aan in combinatie met een shuttleservice. Hierbij rijdt u zelf naar de parkeerlocatie, vanwaar de shuttleservice u naar het vliegveld brengt. Bij terugkeer brengt de shuttleservice u van het vliegveld naar uw auto. Parkeren in combinatie met een shuttleservice kost in de meeste gevallen tussen de €45 en €60 per week. Ook hier is dit afhankelijk van hoe lang u parkeert.

Gepost in Vliegen | 643 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *