Travel Blog

mrt 06

Skigebieden in de buurt van een vliegveld

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Wil je lekker naar de sneeuw om te gaan skiën of snowboarden? Dan kun je de auto nemen (en hopen dat er geen files staan), maar ook met het vliegtuig kun je erg relaxed op wintersport. Sommige wintersportgebieden liggen zelfs zo dicht bij een vliegveld, dat een vliegtuig van deur-tot-deur een stuk sneller is dan de auto.

Tirol (Oostenrijk)

Dichtstbijzijnde vliegveld: Innsbruck (20 kilometer)
Na je landing op het vliegveld van Innsbruck sta je in luttele minuten op de stadspiste. In de nabije omgeving kun je ook terecht in Seefeld (28 km.) of het iets verderop gelegen, maar grotere, Zillertal (65 km.).

Tirol

Savoie Grand Revard (Frankrijk)

Dichtstbijzijnde vliegveld: Chambery (28 kilometer)
In de Franse Alpen kun je met je ski’s onder meer terecht in Savoie Grand Revard, vlakbij de stadjes Aix-le-Bains en Chambery. Maar ook de grotere gebieden Les Trois Vallées en Le Grand Domaine liggen op slechts een uurtje rijden van Savoie Aéroport de Chambéry.

Savoie Grand Revard

Valle d’Aosta (Italië)

Dichtstbijzijnde vliegveld: Turijn (130 kilometer)
Vanaf het vliegveld van Turijn is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Valle d’Aosta (per huurauto of directe busaansluiting), maar dan sta je ook in een majestueus skigebied met enkele honderden kilometers aan piste.

valle-daosta

valle-daosta-2

Vitosha (Bulgarije)

Dichtstbijzijnde vliegveld: Sofia (38 kilometer)
Bulgarije is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt als wintersport bestemming. Mede dankzij de gunstig gelegen skipistes in de buurt van hoofdstad Sofia is Vitosha echter een prima alternatief voor sommige bekendere skigebieden.

Bulgarije

Monts Jura (Frankrijk)

Dichtstbijzijnde vliegveld: Genève (15 kilometer)
De landingsbaan van het vliegveld van Genève ligt vrijwel naast de Franse grens. En vanaf het bordje ‘U verlaat nu Zwitserland’ is het eigenlijk alleen nog maar eventjes bergop rijden naar de witte pistes van Monts Jura.

Geneve

Foto’s Valle d’Aosta via Miss Lipgloss, overige foto’s via Shutterstock.com

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 46878 keer gelezen

Tags: , , , , , ,


Reacties

Vincent12/12/2017 12:15

Er zijn luchthavens die nog dichterbij liggen! Vlieg eens op een kleine luchthaven dichter bij de skipiste zoals Courchevel en Megeve. Dit zijn twee bekende luchthavens in de alpen, die ook wel Altiports genoemd worden.


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *