Travel Blog

mei 14

5 Gratis dingen om te doen in Berlijn

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Berlijn is een geweldige bestemming voor vrijwel ieder type reiziger. Voor extreme luxepaarden, maar ook voor de ultieme budgettoerist. Veel bezienswaardigheden Berlijn zijn gunstig geprijsd en er zijn er zelfs een aantal waarvoor je helemaal niet hoeft te betalen. We zetten onze vijf favoriete gratis hotspots in Berlijn voor je op een rijtje.

Reichstag

De koepel van de Reichstag is gratis toegankelijk, maar een bezoekje moet wel van tevoren gereserveerd worden.
reichstag

 

Straatkunst

Berlijn is een topbestemming voor fans van street art. Met onder meer de East Side Gallery lijkt Berlijn soms wel een openluchtmuseum.
street art berlijn

 

Museumsinsel

De Berliner Dom en de vijf musea op dit eiland zijn weliswaar niet gratis toegankelijk, maar de Lustgarten en het museumeiland zelf zijn zeker ook een wandeling waard.
museumsinsel

 

Topographie des Terrors

Bezoek de permanente tentoonstelling over misdaden van de Nazi’s aan de Stresemanstrasse. Ook het door Peter Eisenman ontworpen Holocaust Memorial is gratis toegankelijk.
topographic des terrors

 

Brandenburger Tor

Ondanks dat het een zeer toeristische bezienswaardigheid is, staat een foto van de iconische Brandenburger Tor natuurlijk wel erg mooi in je fotoalbum.
brandenburger tor

 
Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Berlijn?

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 2770 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Hein van de Loo16/01/2020 13:58

doe mijn tips over voordelige hotel met ontbijt en de tip die vrij toeganglijk zijn bij voorbeeld museums ik ben van plan een hele week berlijn te verkennen van 26 juni tot 4juli ook intresse naar open baar vervoer voordeliig alvast bedankt voor de uitleg die ik ga krijgen of welke informatie die zou willen krijgen hier voor hartelijke dank Hein


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *