Travel Blog

dec 10

De 5 mooiste kerstmarkten van Berlijn

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Marjolein van der Kolk

De geur van Glühwein op iedere hoek van de straat, overal lampjes in de bomen, kerstmuziek dat uit de kraampjes schalt. Jazeker, de kerstperiode is ook in Berlijn weer aangebroken! Met meer dan 70 kerstmarkten is er meer dan genoeg te beleven in de stad. Maar, waar te beginnen? Dit zijn mijn favorieten!

WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt

Waarom: de Gendarmenmarkt is een van de mooiste pleinen van Berlijn
Adres: Gendarmenmarkt
OV: U Stadtmitte

De Gendarmenmarkt is een van de mooiste pleinen van de stad, in het oude historische centrum van Berlijn. De Franse en Duitse dom zijn prachtig verlicht en een gigantische kerstboom fungeert als stralend middelpunt van de markt. De balans tussen stands met Glühwein, diverse soorten eten en handgemaakte kerstversieringen is perfect! Voor het Konzerthaus vinden continu concerten en optredens plaats om de sfeer compleet te maken. Geheimtipp? Beklim de Französische Dom (tot 17:00) voor een prachtig uitzicht over het plein.

berlijn-kerstmarkt-gendarmenmarkt

 

Weihnachtsmarkt in de Altstadt Spandau

Waarom: de typische dorpssfeer in Spandau en de levende kerststal
Adres: o.a. rondom de Carl-Schurz-Straße
OV: S Spandau of U Rathaus Spandau

Berlijn is ontstaan door veel verschillende kleine dorpjes samen te voegen. Een van die dorpjes was Spandau, nu een van de meest westelijke wijken van Berlijn. De middeleeuwse Spandauer Weihnachtsmarkt strekt zich door de straten en steegjes van het historische dorpscentrum. Meer dan 400 handelaren bieden hier in het weekend hun waren aan, van houten kersttrappen tot gepofte kastanjes, van kitsche kerstballen tot Lebkuchen. Voor ieder wat wils!

 

Weihnachtsmarkt “Berliner Weihnachtszeit” am Roten Rathaus

Waarom: schaatsen met uitzicht op de Fernsehturm
Adres: Rathausstraße 15
OV: S+U Alexanderplatz

Rondom Alexanderplatz barst het van de kerstmarkten, je hopt zo van de ene naar de ander. Mocht je ook aan kerstmarkthoppen doen, vergeet dan niet even voor het Rotes Rathaus te kijken. De diversiteit aan kraampjes is hier groot, naast de klassieke kerstaccessoires vind je hier ook leuke Berlijnse souvenirs. Vanaf het bont gekleurde reuzenrad heb je een gaaf uitzicht over de stad. Houd je het liever dichter bij de grond? Dan kun je schaatsen rondom de beroemde Neptunbrunnen.

berlijn-kerstmarkt-rotes-rathaus

 

Lucia Weihnachtsmarkt in der Kulturbrauerei

Waarom: hier worden de Glühwein en Bratwursten nog met liefde gemaakt
Adres: Sredzkistraße 1
OV: U Eberswalder Straße

Op het binnenhof van een oude bierbrouwerij vindt elk jaar weer een Scandinavische kerstmarkt plaats. Alle klassiekers van de kerstmarkt vind je terug, maar net even met een noordelijke touch. Wat dacht je van Bratwurst van wildvlees, Glögg of heerlijke warme Zweedse sloffen? Het leuke van deze markt vind ik persoonlijk dat de kraampjes zo verschillend zijn. Elke kraam heeft zo weer zijn eigen Glühweinrecept!

 

Schloß Charlottenburg

Waarom: het statige verlichte paleis is een prachtige coulisse voor een kerstmarkt
Adres: Spandauer Damm 10
OV: S Westend

De kerstmarkt staat direct voor het sierlijke slot Charlottenburg, dit prachtige paleis werd ooit gebouwd voor de eerste koningin van Pruisen, Sophie Charlotte. Tijdens de adventstijd sieren verschillende lichtprojecties het paleis, een heel mooi gezicht! Verder staan er kraampjes met traditionele specialiteiten zoals Lebkuchen (peperkoek), Glühwein, brood uit de houtoven en gebraden champignons.

berlijn-kerstmarkt-charlottenburg

 
Ik wens jullie allemaal veel plezier op de kerstmarkten en natuurlijk een Frohe Weihnachten!

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 1706 keer gelezen

Tags: , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *