Travel Blog

Marjolein van der Kolk

Om haar liefde voor Berlijn en bijzondere tips en wetenswaardigheden over de stad te delen, is Marjolein in 2007 begonnen met BerlijnBlog.nl. Ze woont in de voormalige Oost-Berlijnse wijk Friedrichshain en trekt er in de weekenden op uit om andere delen van de stad te ontdekken. Want hoe lang je ook in Berlijn woont, de stad blijft boeien en verrassen. Met zijn relaxte sfeer, ruime opzet en continue veranderingen heeft Berlijn haar hart gestolen. In 2015 debuteert zij met haar eerste persoonlijke reisgids ‘Mijn Berlijn’. Verwacht op de Tix Travel Blog veel Berlijntips van haar hand.

Lees meer over Marjolein op haar blog, haar Facebookpagina of op Twitter.

apr 06

5x Heerlijk voorjaar in Berlijn

geplaatst door Marjolein van der Kolk

Berlijn heeft hele uitgesproken seizoenen en elk jaargetijde heeft zo zijn charme. Het meest kleurrijke en vrolijke seizoen is echter ongetwijfeld de lente. Na een forse winterperiode met veel vorst en sneeuw – die soms wel enkele maanden kan duren – zijn de Berlijners des te blijer als er weer wat zon gevangen kan worden.… Lees verder »

dec 10

De 5 mooiste kerstmarkten van Berlijn

geplaatst door Marjolein van der Kolk

De geur van Glühwein op iedere hoek van de straat, overal lampjes in de bomen, kerstmuziek dat uit de kraampjes schalt. Jazeker, de kerstperiode is ook in Berlijn weer aangebroken! Met meer dan 70 kerstmarkten is er meer dan genoeg te beleven in de stad. Maar, waar te beginnen? Dit zijn mijn favorieten! WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt… Lees verder »

okt 12

10 Berlijntips voor gevorderden

geplaatst door Marjolein van der Kolk

Stel, je hebt de Brandenburger Tor, de Reichstag en het Holocaust-Monument gezien. Ook Tempelhofer Park, het Mauerpark en het RAW-Gelände bieden geen geheimen meer voor jou. Kortom, je wilt wel eens iets anders zien dan de bekende Berlijnse adresjes. Geen nood! Berlijn is zo groot en divers dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken… Lees verder »

apr 01

Voor het eerst naar Berlijn? Dit moet je ervaren!

geplaatst door Marjolein van der Kolk

Berlijn is geen stad die makkelijk te doorgronden is, het is een stad met een gebruiksaanwijzing. Als je denkt een historisch stadscentrum te vinden waar je uitstapt en alles op loopafstand kunt vinden, ben je aan het verkeerde adres. Berlijn is groot, verschillende uitgaansgebieden liggen verspreid door de hele stad en een indrukwekkende geschiedenis ligt… Lees verder »