Travel Blog

aug 05

De Mooiste Stranden van Europa

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Heerlijk, die zomer! En wat is er dan fijner dan lekker relaxen op het strand? Jammer alleen dat jij niet de enige was met dat idee, en dus 35 kilometer vóór het strandpaviljoen al vaststaat in de file. Gelukkig zijn er nog véél meer stranden in Europa waar je je tenen in het zand kunt steken. En deze tien stranden behoren zonder twijfel tot de allermooisten.

1  Praia do Carvalho – Portimão, Portugal

Het drie kilometer verderop gelegen Praia da Marinha is een stuk bekender, maar ook Praia do Carvalho mag er zijn. Eigenlijk geldt dat voor de hele kuststrook tussen Faro en Lagos, maar Praia do Carvalho is bij de toeristen minder bekend. En dus heb je hier nét wat meer zand voor jezelf.

praia

 

2  Myrtos Beach – Kefalonia, Griekenland

Myrtos beach is hét gezicht van het Griekse eiland Kefalonia. Het ongeveer 800 meter lange strand is omringd door steile rotsen en daardoor een verborgen uitstraling. Overigens is Myrtos beach geen zandstrand, maar een strand met kleine, lichte kiezelstenen.

kefalonia

 

3  Las Islas Cíes – Spanje

Op het strand van Las Islas Cíes is het doorgaans vrij rustig. Dat komt niet omdat dit Spaanse strand minder mooi is dan de andere stranden in de lijst, het is simpelweg wat minder makkelijk bereikbaar. Het strand ligt op een eilandje voor de kust van Vigo, niet ver van de noordelijke grens tussen Spanje en Portugal.

islas-cies

 

4  La Pelosa – Sardinië, Italië

Iedere zomer komen duizenden toeristen én locals naar Stintino, zo’n 50 kilometer ten noorden van het havenstadje Alghero op Sardinië. En als je foto’s van het lokale strand La Pelosa bekijkt, begrijp je meteen waarom.

la-pelosa

 

5  Palombaggia beach – Corsica, Frankrijk

Een wit strand, roze rotsen, pijnbomen en een helder blauwe zee – dat is Palombaggia beach. Vanaf dit strand aan de zuidwestkust van het Franse eiland Corsica kijk je uit over de Middellandse Zee, waar je de eilandjes van natuurgebied Îles Cerbicale net bovenuit ziet steken.

corsica-2

 

6  Elafonissi – Kreta, Griekenland

Elafonissi is één van de mooiste en populairste stranden van Kreta en staat bekend om het witte zand met een roze gloed. Het strand ligt op het meest westelijke puntje van Kreta, op een eilandje dat ongeveer 100 meter van de kust ligt. Het water is hier echter slechts een meter diep, waardoor het te voet te bereiken is.

Elafonissi

 

7  Playa de ses Illetes, Formentera, Spanje

Nóg een eilandstrand, ditmaal op Formentera, dat net onder Ibiza ligt. Formentera wordt ook wel ‘het relaxte zusje van Ibiza genoemd’, en als je Playa de ses Illetes zo ziet, is dat volledig te begrijpen. Hier wil je niets anders dan relaxen!

Playa de ses Illetes

 

8  Reynisfjara – Halsanefshellir, IJsland

Geen zonbestemming, maar een plek waar het doorgaans vrij koud is. Geen parelwit strand, maar grijsgrauw zand. En geen duinen of palmbomen, maar donkere kliffen met basaltzuilen. En juist daardoor is het klifstrand van Reynisfjara één van de mooiste stranden van Europa. Uniek en beeldschoon.

Reynisfjara

 

9  Navagio Beach – Zakynthos, Griekenland

Navagio Beach is ongetwijfeld één van de meest gefotografeerde stranden van Europa en prijkt op vele reisgidsen. Mede dankzij dit strand behoort Zakynthos tot de Griekse eilanden die het meest bekend zijn bij het grote publiek.
navagio beach

 

10  Su Giudeu – Chia, Italië

Op het zuidelijkste puntje van Sardinië, niet ver van de Sardijnse hoofdstad Cagliari, ligt het plaatsje Chia. Hier komen ieder jaar flamingo’s paraderen in het ondiepe water vlakbij het strand van Su Giudeu.

su-giudeu

Nog meer prachtige stranden zien? Dit zijn de mooiste stranden ter wereld.

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 9773 keer gelezen

Tags:


Reacties

Ivanida22/08/2015 01:29

Geen stranden in Kroatie dat kan niet,niet echt eerlijke blog!!!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *