Travel Blog

feb 01

Smelt jij ook weg bij de beelden van “Wie is de Mol”?

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Redactie Tix

We mogen alweer een tijdje van alle afleveringen genieten, want vanaf 2 januari is het 16e seizoen van Wie is de Mol weer begonnen! Elke zaterdagavond zitten er weer duizenden Nederlanders klaar om te zien hoe een team bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op een mol in zijn midden. En waar nemen ze Wie is de Mol 2016 op? Juist, de Dominicaanse Republiek!

Smelt je ook elke week weer weg bij de prachtige beelden van dit eiland? Wij dus ook! Het is een prachtig Caribisch paradijs waarbij ze tijdens de reis veel verschillende gebieden bezoeken. Wij geven prijs waar de bekende Nederlanders zich bevinden en laten zien wat voor oogverblindend eiland dit is…

Santo Domingo

Allereerst bevonden de kandidaten zich in de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, Santo Domingo. Deze aan de Zuidkust gelegen stad is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een echte wereldstad. In het centrum zijn, uit het koloniale tijdperk, nog veel oude gebouwen en diverse kerken te zien. Zelfs ligt er nog een klooster die gebouwd is in het begin van de 16e eeuw. Zelfs het huis van de zoon van Columbus is in het oude stadscentrum te bezichtigen. Natuurlijk zijn er veel toeristen die hier op af komen, omdat ze graag allemaal een kijkje willen nemen in de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek. Een prachtige stad die zeker een bezoek waard is!

Vlieg al v.a. €466 naar Santo Domingo!

In het zuidwesten van het eiland ligt Baní met haar uitgestrekte zoutvelden. Deze velden maken deel uit van een belangrijk waterzuiveringsproject. Hier hebben de Wie is de Mol kandidaten ook een opdracht moeten uitvoeren. Dit levert de mooiste beelden op.

Santo Domingo

Standbeeld Columbus, Santo Domingo

 

Santiago

Santiago is de tweede grootste stad van de Dominicaanse Republiek gelegen in het binnenland aan de noordkust van het eiland. Deze stad is in het jaar 1495 gesticht door de broer van Columbus, Bartholomeo. De officiele naam van de stad is “Santiago de los Treinta Caballeros”.

Op een heuvel aan de oostkant van Santiago is zeer herkenbaar gezicht van Santiago te bezichtigen, “The Monument to the Heroes of the Restoration of the Republic”. Deze toren met acht verdiepingen werd oorsponkelijk gebouwd door Trujillo, de toenmalige dictator van het eiland, om zichzelf te eren. Later werd het monument ingezet om de Dominicaanse militairen te eren voor hun moed tijdens de oorlog warin zij streden voor onafhankelijkheid tegen de Spanjaarden. Een prachtig gebouw om te zien!

Verder vormt Santiago het hart van de sigarenindustrie. De wereldwijd veel geconsumeerde sigaren zijn afkomstig uit de Dominicaanse Republiek.

Vlieg al v.a. €451 naar Santiago!

Santiago

Monument of independence, Santiago

 

Puerto Plata

Aan de noordkust van het eiland ligt het plaatsje Puerto Plata met haar prachtige goudgele stranden. Ten oosten van Puerto Plata ligt het vakantiedorp Playa Dorada. Hier delen vijftien tophotels samen een strand met alle voorzieningen om toeristen het naar de zin te maken. Ook het vissersdorpje Maimon is een lust voor het oog. Zo ligt er een schilderachtige baai, heeft het een fascinerend landschap en direct aan een aantal hotels een heerlijk zandstrand. Daarnaast mag het centrum van Puerto Plata niet vergeten worden met de mooie koloniale en Victoriaanse huizen, het Ambarmuseum, de rumfabriek en alle lekkere lokale eettentjes.

Vlieg al v.a. €466 naar Puerto Plata!

Puerto Plata

Strand Puerto Plata

 

Samaná

Later in het programma komen de kandidaten aan op Samaná. Dit is misschien wel het mooiste gebied van het eiland. Dit schiereiland beschikt over parelwitte stranden, ongerept natuurschoon, palmbomen tot zover het oog reikt en kleurrijke dorpen. Ook gaan ze het national park “Los Haitises” in waar vroeger een bepaalde stam indianen woonden. Verder maken ook de grotten met prehistorische tekeningen dit National Park tot een plek dat zeker een bezoek waard is.

Boek nu jouw reis naar de Dominicaanse Republiek!

Samaná

Strand Samaná


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *