Travel Blog

okt 22

Prachtig Phuket

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | geplaatst door Linda Folkers

Thailand kent honderden eilanden, met allen prachtige stranden en natuur. De grootste (543km², wat ongeveer de helft van de provincie Utrecht is) en bekendste is Phuket. Het eiland is behoorlijk toeristisch, vooral door de prachtige standen en de vele mogelijkheden tot duiken. In 2004 werd Phuket flink getroffen door de tsunami, maar het eiland, met alle voorzieningen en accommodaties, is inmiddels grotendeels hersteld. Het toerisme kreeg echter wel een flinke knauw en her en der zie je nog wel sporen van de tsunami, maar het toerisme krabbelt weer op en Phuket is weer een populaire vakantiebestemming.

 
phuket

 

Phuket ligt op ongeveer een uur vliegen van Bangkok (of dertien uur rijden met een nachtbus – net wat je voorkeur heeft) en het eiland is door een brug verbonden met het vasteland. Patong Beach is de populairste bestemming. Hier vind je het nachtleven, het massatoerisme, de overvolle stranden en de meeste hotels. Karon Beach ligt ten zuiden van Patong Beach en het is hier een stuk minder druk. Ideaal voor degenen die in rust willen slapen, maar toch in de buurt willen zijn van het bruisende Patong Beach. Nog een stukje verder naar het zuiden ligt Kata Beach, het kleinste gebied van de drie. De afstand naar Phuket City hiervandaan is zo’n 17 kilometer. Ook heel beroemd en toeristisch is het eilandje Phang Nga Bay, waar de James Bond-film The Man with the Golden Gun is opgenomen. Phang Nga Bay ligt iets ten noordoosten van Phuket, maar vanaf Phuket kun je een zogenaamde James Bond Tour naar het eiland boeken.

 
james bond island

 

Reis naar Phuket buiten de zomermaanden, want dan ontloop je het Thaise regenseizoen. Hoewel je in de buurt van Patong Beach soms anders zou vermoeden, drijft Phuket lang niet alleen op toerisme. De werkgelegenheid zit toch ook in de landbouw en visserij. Op Phuket worden onder meer ananassen, kokosnoten en noten verbouwd. Aan de oostkant van het eiland worden garnalen gekweekt. En dit zie je terug op de lokale menukaarten!

 
garnalen-ananas-thailand

 

Naast de prachtige stranden kent Phuket ook het leuke stadje Phuket. De Portugezen hebben een duidelijk spoor achtergelaten tijdens de koloniale tijd, maar je vindt er overwegend Chinese invloeden. Er is ook een nationaal park op Phuket. Aan de stranden in het Hat Nai Yang National Park leggen zeeschildpadden van november tot februari hun eieren. Er leven hier ook apen en olifanten. In het zuiden van Phuket zijn enkele oude tempels. Hier zul je ook een Buddha-beeld vinden dat half begraven ligt. Dat blijft het beeld ook; de legende zegt dat je direct zult sterven als je het beeld uit wil graven, dus daar wagen de lokale inwoners zich niet aan.

 
tempel-thailand
De tempel Wat Chaithararam

 

Phuket heeft meer te bieden dan witte stranden, massatoerisme en het uitgaansleven. De jungle van het eiland is prachtig en ook in deze jungle vind je stranden met spectaculaire vergezichten. Voor avontuur ga je, met of zonder gids, naar Hat Nai Yang National Park. Er zijn hier wilde dieren zoals apen en olifanten, maar er is een pad aangelegd waar je zonder risico’s kunt lopen. Hier ontvlucht je het massatoerisme en vind je de ware schoonheid van Phuket.

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | 31527 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *