Travel Blog

mrt 16

Kazachstan maakt meeste indruk tijdens ‘Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’

Gepost in Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

In het televisieprogramma ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld‘ reizen twee bekende Nederlanders samen over één van de (de naam verraadde het waarschijnlijk al…) gevaarlijkste wegen ter wereld.

Tijdens dit BNN-reisprogramma spreken niet alleen de wegen in het land van bestemming tot de verbeelding, maar de omgeving vaak ook. En dat is, net als bij ‘Wie is de Mol?’, goed te zien aan het aantal zoekopdrachten naar de landen die in beeld worden gebracht.

In de achtste aflevering uit de serie bezochten Eva van de Wijdeven en Eddy Zoey het Centraal-Aziatische land Kazachstan, dat voor velen verrassend mooi uit de hoek kwam. Veel mensen gingen daarom op onderzoek uit: rondom de uitzending werd dertien maal zoveel gezocht naar reizen naar Kazachstan dan normaal. Het Kazachse natuurlandschap heeft daarmee het meeste invloed uitgeoefend op het Nederlandse reiszoekgedrag.

Kazachs natuurgeweld

In Kazachstan is Sacha Baron Cohen’s alter ego Borat ongetwijfeld persona non grata numero uno. Dankzij zijn persiflage heeft de wereld een volledig vertekend beeld gekregen van het Centraal Aziatische land. Het duurt lang om van dit beeld af te komen, maar in Nederland heeft de uitzending van De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld daar ongetwijfeld bij geholpen. Wát een mooi land is Kazachstan.

Steppen en woestijnvlakten vloeien moeiteloos over in landschappen die af en toe sterke gelijkenissen vertonen met de Oostenrijkse Alpen. Onderweg passeert het reisduo onder meer een immense canyon, een bizar blauw kratermeer en de bedoeïenententen van een nomadenvolk. En dan te bedenken dat de roadtrip slechts door een héél klein stuk van Kazachstan ging…

[new_royalslider id=”68″]

 

Albanië

Ook aflevering twee, waarin acteur Ferry Doedens en schrijver Ronald Giphart door Albanië en Kosovo reden, maakte indruk. Na de uitzending was een duidelijke toename in zoekverkeer zichtbaar. Daarbij werd meer gezocht naar Albanië dan naar Kosovo.

 

Namibië

In tegenstelling tot Kazachstan en Albanië heeft het in zuidelijk Afrika gelegen Namibië al enige bekendheid als mooie reisbestemming. Bizarre natuurgebieden, immense zandduinen en rotsachtige woestijnen wisselen elkaar af. De extra aandacht die de roadtrip van Robert van Kranenborg en Olcay Gulsen hierop vestigde, zorgde voor een derde plek in dit overzicht.

 

Kenia

Ook Victor Reinier en Tatum Dagelet reden in een 4×4 door Afrika, al bleef dit duo aan de oostkust. Het effect van Keniaanse landschappen, avontuurlijke zandwegen en ontmoetingen met wilde dieren was goed zichtbaar in het Nederlandse reis-zoekgedrag.

Gepost in Onderzoeken | 2270 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *